Eekhoorn op de seizoentafel

Toen ik  in 2005 met mijn atelier begon had ik al ruim 10 jaar op de administratie van een thuiszorginstelling gewerkt.  Ik begon daar beneden op kantoor en moest met de afdeling naar de zolder verhuizen toen er gefuseerd werd. Vond ik niet zo leuk, maar soms moet je inschikken als er collega’s bijkomen. Gelukkig was er op de zolderkamer die ik met 1 collega deelde nog een grote boom te zien, waarin een eekhoorn woonde. Zo mooi om een eekhoorntje van dichtbij te kunnen zien. 

Nu de herfst weer begonnen is, bladerde ik eens door mijn patronen mappen en toen kwam ik ook het patroon van de eekhoorn tegen. Al jaren in huis, ooit de mal van de staart uitgeknipt maar niet verder mee gekomen.

Eekhoorn op de seizoentafel 

De eekhoorn maken was niet moeilijk maar vond de staart nog wel even een dingetje.
De beschrijving was summier en de staart netjes vastmaken daar moest ik me ook wel even toe aanzetten. Zoals je hieronder op de foto ziet, is het allemaal gelukt en ben ik blij dat ik nu toch deze eekhoorn eindelijk eens gemaakt heb. Je ziet op de foto dat ik er ook nog een klein eekhoorntje bij gemaakt heb maar daar schrijf ik nog een aparte blog over. 

Op deze foto staat het boek van Okke, Nootje en Doppejan op de seizoentafel, echt een aanrader heel erg leuk om het boek samen met je (klein) kinderen te lezen. 
Op deze foto zie je mijn tekening die ik gemaakt heb met soft pastel krijt  op A5 formaat , naar een voorbeeld van deze herfstkaart van Marjan van Zeyl. 


Heb jij nog patronen liggen waar je niet verder mee komt ?

Volg:
Delen:

2 Reacties

  1. 26 oktober 2020 / 16:03

    Eekhoorns zijn mijn favoriete dieren en ze zijn mij altijd de snel af dus heb ik ze maar kocht en op verschillende plekjes en huis gezet dan heb ik hen altijd om mij heen. Door verkromming van vingers door ziekte kan ik ze zelf helaas niet meer maken. Maar ontving eens van een kennis er twee en dat zijn eigenlijk deurstoppers maar ze staan elk op de hoek van de bank heerlijk te pronken. Dus patronen heb ik niet meer. Deze vroeger allemaal gebracht naar een instelling voor mensen met een beperking en die waren er heel blij mee.

  2. Thea Bod
    Auteur
    26 oktober 2020 / 18:44

    Wat leuk Tine, dat eekhoorns jouw favoriete dieren zijn. Jammer dat je ze zelf niet meer kunt maken. Ik kan me voorstellen dat de instelling blij was met jouw patronen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.