7 Boeken om met je kind te lezen in de zomer

Het is zomer en hoe fijn is het dan om samen met je kind een mooi boek te lezen. Boeken lezen is een fijne manier om even tot rust te komen zo aan het begin van de zomer. Ik hoor vaak : ‘Ik vind lezen superleuk, maar alleen in de zomervakantie, dan heb ik er tijd voor.’ Ik ben van mening dat je altijd kunt lezen als jij er maar tijd voor maakt. En daarom geef ik je 7 boekentips

1. Van lente tot zomer

Toen mijn kinderen klein waren heb ik ze heel veel voorgelezen en dit boek kan ik je ook nu nog echt aanbevelen. Een prachtig prentenboek met hele mooie tekeningen. Het boek gaat over kabouter Winke Tinke die samen met zijn vriendjes moeder natuur helpt om de bloemen en planten te laten groeien en om de mensen en dieren te beschermen. Helaas overal uitverkocht maar regelmatig tweedehands of in de plaatselijke bibliotheek beschikbaar.

7 Boeken om met je kind te lezen in de zomer

2. De mooiste vis van de zee

Het boek de mooiste vis van de zee is echt een leuk boek om samen met je peuter te bekijken of voor te lezen. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en voorzien van prachtige kleurrijke tekeningen compleet met glitter.

3. Het begint met een bij

Het begint met een bij is een prachtig zomer boek dat onlangs is uitgekomen en ik nog niet ontdekt heb in de plaatselijke bibliotheek of boekhandel. In dit boek volg je samen met je kind wat bijen voor ons doen. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en ik zou dit boek alleen al kopen vanwege de prachtige voorkant. De illustraties van Jennie Webber zijn bedoeld om begrip en waardering voor natuur en natuurbehoud te stimuleren. Dit boek staat natuurlijk prachtig op jouw zomer seizoenentafel. Een bosje bloemen uit de tuin of natuur en dan heb je al een prachtig zomers tafereel.

7 Boeken om samen met je kind te lezen in de zomervakantie
7 Boeken om met je kind te lezen in de zomervakantie

4. Het verhaal van de wortelkindertjes

Het verhaal van de wortelkindertjes is een boek met prachtige tekeningen. Dit boek is niet alleen mooi om voor te lezen maar je kunt dit boek ook als decoratie op de seizoenentafel gebruiken. De wortelkindertjes nemen je mee in hun avonturen door alle seizoenen heen.

5. De kinderen van Bolderburen

Het dorpje Bolderburen heeft maar drie huizen, maar toch is het het fijnste dorp van de wereld. Op de Middenhof woont Lisa, met haar broers Lasse en Bosse. Op de Noordhof de zusjes Anna en Britta en op de Zuidhof Olle. De zes kinderen beleven samen de mooiste avonturen. Schatten zoeken, een lammetje mee naar school nemen, kreeften vangen… Ze spelen in het hooi, gaan langs bij opa, kibbelen en maken het weer goed.

6. Ronja de roversdochter

Het spannende boek Ronja de Roversdochter gaat over de zoon en dochter van 2 rivaliserende roversbendes. Ik heb ook dit boek voorgelezen aan mijn dochter en vind het nog steeds een fantastisch boek. Echt een aanrader om dit in de zomervakantie voor te lezen, omdat je in de zomer vaak net wat meer tijd hebt om samen te lezen is Als je kind zelf graag leest dan is dit boek geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

7. Zomeroogst

Een echt zomer boek met heel veel inspiratie is Zomeroogst , voorzien van prachtige waterverf tekeningen. Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Het boek staat vol met verhalen, liedjes, recepten en knutselideeën voor zomer en herfst.

Dit waren mijn 7 boekentips om te lezen tijdens jouw zomervakantie! Ik ben benieuwd welke boeken jij leest met jouw kinderen? Wat zijn jouw aanraders?

Dit artikel bevat affiliatelinks

Lees ook :

Waarom een seizoenentafel zo belangrijk is voor kinderen ?

Hoe maak je een simpel popje van een beukennootje ?

Volg je mij al op Pinterest voor een dagelijkse dosis inspiratie rondom de seizoenentafel ?

Pin voor later :

Volg:
Delen:

3 Reacties

 1. 26 augustus 2022 / 13:34

  Dat eerste boek ziet er ook meteen al rustgevend uit. Maar mijn favorieten zijn toch die van Astrid Lindgren. Als kind wilde ik ook graag in zo’n dorpje als Bolderburen wonen.

  • Thea Bod
   Auteur
   28 augustus 2022 / 17:11

   Oh wat leuk dat je als kind in een dorpje als Bolderburen wilde wonen. Het dorpje is beschreven als het ideale decor voor kinderen om te spelen.

   • 2 september 2022 / 13:53

    Ja hè? En dat ze dan elkaar boodschappen stuurden via een touwtje uit het raam vond ik ook helemaal geweldig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *