Review kleine Pipaluk natuurschattenplankje

Heb jij ook een kind thuis dat graag van alles verzamelt ? En denk je wat moet ik ermee ? Lees dan eerst mijn review over het natuurschattenplankje van kleine Pipaluk. Eerst maar even kennismaken.

Vertel (kort) iets over jezelf en het ontstaan van Kleine Pipaluk

Wij zijn Wouter en Geke en samen hebben we drie kinderen, twee dochters en een zoontje*. Geke maakt graag dingen van wolvilt, breit veel en zit graag achter de naaimachine en is begonnen met Kleine Pipaluk op instagram, om haar creaties te kunnen showen. Wouter werkt veel met hout, dus al gauw kwamen ook zijn creaties langs.

Hoe ben je op het idee gekomen om een plankje  te gaan maken ?

We kwamen op het idee van een natuurschattenplankje doordat onze oudste dochter graag veren meeneemt naar huis. Ze legde ze dan op de seizoenstafel, maar vonden het jammer dat ze niet rechtop konden staan. Tijdens het bedenken kwamen we op het idee om er ook een kaart in te kunnen zetten. Verder is het perfect voor de steentjes die onze jongste graag meeneemt naar huis 😉 

Welk soort hout gebruik je ?

We gebruiken ecoplex en dan ook nog eens het resthout van andere projecten.

Welke gereedschappen/ machines gebruik je voor het plankje ?

Een Japanse trekzaag en een decoupeerzaag. Verdere afwerking gebeurt door het met fijn schuurpapier te schuren.

Hoe duurzaam werk je in je werkplaats ?

Een echte werkplaats hebben we nog niet, dus het wordt voornamelijk buiten gemaakt. Hopelijk kunnen we dit in de toekomst wel realiseren en die wordt dan zeker zo duurzaam mogelijk. We werken wel met enkel duurzaam materiaal, of dit nu hout, wol, stof of garen is.

Wat zijn jullie toekomstplannen ?

Voor nu zijn we nog hobbyisten, we willen in de toekomst wel meer gaan uitbreiden, maken en er meer ons werk van maken.

Het natuurschattenplankje in de praktijk

Dit natuurschattenplankje is echt gemaakt voor kinderen . Heb je misschien een kind dat geen veren verzamelt of niet van de natuur houdt ? Lees lekker verder , in dit artikel lees je hoe jij samen met je kind de natuur kunt ontdekken.

Hoe kan je kind het natuurschattenplankje gebruiken ?

We moeten zuinig zijn op de natuur en daarom is dit natuurschattenplankje voor jouw kind ideaal om meer van de natuur te leren. In het plankje zitten gaatjes waar je heel makkelijk veren, takken, en bloemetjes kunt insteken. Gebruik een mooie kaart en daarnaast iets uit de natuur. Laat bloemen drogen en verzamel het zaad, zodat je volgend jaar weer kunt genieten van mooie bloemen.

Praktische tips en voorbeelden :

Voor de nazomer :

Laat je kind een mooie tekening maken, of gebruik een prentbriefkaart.Daarna zoek je iets uit de natuur erbij. Kijk of je wilde appeltjes kunt vinden in de natuur . Ik kon ze niet vinden maar met appeltjes gemaakt van vilt en wat gele zonnehoed uit de tuin heb je al snel iets moois.

Review natuurschattenplankje door Atelier de Vier Jaargetijden
Review natuurschattenplankje door Atelier de Vier Jaargetijden

De Cosmea bloeide ook nog volop in de tuin in diverse stadia. Kijk samen met je kind hoe de bloem zich ontwikkelt van knop, bloei en zaaddoos.

Review natuurschattenplankje door Atelier de Vier Jaargetijden
Review natuurschattenplankje door Atelier de Vier Jaargetijden

Voor de Sint Maarten :

Met houten kegel popjes en een mooie prentbriefkaart kun je samen met je kind een mooi tafereel maken voor de Sint Maarten optocht. Op de bodem van het plankje zitten gaatjes kun je mooi wat takjes zetten. Ik heb takjes van de eik gebruikt en esdoorn

Review natuurschattenplankje door Atelier de Vier Jaargetijden

Voor de winter :

In de winter komt de natuur tot rust en planten verstoppen zich diep onder de grond en groeien niet. Maar laten hun prachtige silhouetten zien in de tuin die er vaak bevroren en koud bij ligt. Vroeger zag je judaspenning veel tegenwoordig wat minder. Die droge doorzichtige zaaddozen passen goed bij de winter . Gebruik een mooie kaart van Koning Winter .

Review natuurschattenplankje door Atelier de Vier Jaargetijden

Mijn conclusie :

Ik vond het heel erg leuk om dit natuurschattenplankje uit te mogen testen. Voor kinderen net groot genoeg door de afmeting van ca. 19 x 12 cm. Er zitten gaatjes in het plankje waardoor je handig veren, takjes en bloemen erin kunt steken.

Het natuurschattenplankje is een ideaal cadeau voor jouw kind voor de verjaardag, Sinterklaas of Kerstmis. En wellicht een opstap naar een echt seizoenentafel in de toekomst.

Winactie :

Ik mag een natuurschattenplankje weggeven van kleine Pipaluk

Hoe kun je winnen : winactie is gesloten !

En natuurlijk vinden wij het leuk als je ons wilt volgen en deze winactie met jouw vrienden wilt delen. Maar alleen als jij dat wilt en niet omdat je dan meer kans kunt maken om te winnen. De winnaar wordt 17 september bekend gemaakt.

Het natuurschattenplankje is gewonnen door Geri vrije peuterspeelzaal juf.

Lees ook :

Nachtvlinder op de seizoentafel

Review seizoenstafel Treasure-box

Volg jij mij al op Pinterest voor een dagelijkse dosis inspiratie rondom de seizoenentafel ?

Pin voor later :

Volg:
Delen:

20 Reacties

 1. Esther
  13 september 2020 / 21:22

  Ohh wat leuk! Ik zou dit heel graag willen winnen voor onze toekomstige seizoenentafel! Welke natuurschatten zullen er komen naast Moeder Aarde en Koning Winter (etc)?

  • Thea Bod
   Auteur
   14 september 2020 / 11:57

   Leuk dat je meedoet Esther, voor de natuurschatten moet je zelf zorgen. Op mijn blog vind je heel veel inspiratie.

   • Nicole
    15 september 2020 / 12:28

    Oh leuk. Mijn kleine schattenverzamelaar zou dit geweldig vinden. Nu vind ik regelmatig steentjes, takjes, bierdopjes, rietjes en wat ze nog meer kan vinden op straat in mijn jaartafel.
    Natuurlijk vind ik het niet prettig als ze allemaal afval meeneemt naar huis maar beter bij ons in de prullenbak dan buiten op straat denk ik dan maar…

    • Thea Bod
     Auteur
     15 september 2020 / 21:40

     Leuk dat je meedoet voor je kleine schattenverzamelaar , eindelijk een eigen plekje.

 2. Mieke Hartman
  13 september 2020 / 22:42

  Hoi, ik ben Mieke (instagram Time2play_houten)
  Ik doe graag mee aan de winactie. Mijn dochter (3 jaar) komt altijd met stenen, veren en blaadjes thuis en tegenwoordig wil ze bloemen bewaren. Dit plankje is dus megaperfect!! Leuk dat je dit promoot! Succes met de winactie!

  • Thea Bod
   Auteur
   14 september 2020 / 11:58

   Leuk dat je meedoet Mieke, in het plankje zitten gaatjes, daar kun je bloemen in steken en dan kijken hoe ze mooi drogen. Echt leuk voor kinderen.

 3. Mariëlle Reijerse
  14 september 2020 / 12:26

  Oh wat een prachtig idee .erg mooi om deze met de vier jaargetijden te gebruiken.. er zijn zoveel schatten te vinden en dan te combineren met bv wolvilt figuren
  Gr Mariëlle

 4. Geri
  14 september 2020 / 13:54

  Ik ben vrije peuterspeelzaal juf en mijn peuters komen vaak met schatten binnen. Met dit plankje zouden we hier nog meer recht aan kunnen doen. Ik doe graag mee. Heel sereen om met een kaart op een binnenkomstplekje neer te zetten.

  • Thea Bod
   Auteur
   14 september 2020 / 16:06

   Leuk dat je meedoet en het plankje is echt heel erg leuk voor kinderen .

 5. 15 september 2020 / 11:30

  Wat leuk dat je hier een review van schrijft en er een winactie is. Ik doe dus graag mee.
  Ik vind het altijd leuk om te zien hoe mensen een idee hebben en er dan concreet mee aan de slag gaan.
  Ik denk dat het plankje wat formaat betreft net leuk genoeg is voor jonge kinderen. Je maakt er al snel een knus hoekje mee voor al die natuurschatten. De gaatjes zijn geen vaasjes, dus ik zou het alleen voor gedroogde dingen gebruiken.

  • Thea Bod
   Auteur
   15 september 2020 / 21:59

   Het plankje is echt voor jonge kinderen Anita. Ik denk dat ze gaatjes gewoon gebruiken voor veren, takjes , bloemen en andere dingen zie ze mooi vinden. Wellicht kunnen ze een bloem ook gewoon laten drogen en kijken wat er gebeurd,

 6. Marie
  15 september 2020 / 11:39

  Super mooi! En heel leuk initiatief. Ik heb net een houten seizoentafeltje gekocht en dit zou er super mooi naast staan. DL (3,5j) is er heel de tijd mee in de weer en zo kan zij actief bijdragen door steentjes/bloemetjes/veertjes/… die ze buiten vindt, ook zelf te kunnen leggen op dit mooie plankje.

  • Thea Bod
   Auteur
   15 september 2020 / 21:50

   Ja, dit is echt een leuk plankje voor kinderen om alles wat ze vinden te bewaren.

 7. Maayke
  15 september 2020 / 11:58

  Wat leuk! Ik doe graag mee 🙂 een goede plek voor de meegenomen schatten van mijn zoon en mijn zelfgemaakte appeltje 😉

 8. Marloes
  15 september 2020 / 17:13

  Ja natuurlijk wil ik mee doen. Nu ik eindelijk een eigen kleutergroep heb, moet ik bij 0 beginnen met materiaal. Een fijne basis is altijd goed meegenomen.

  • Thea Bod
   Auteur
   15 september 2020 / 21:51

   Leuk dat je meedoet Marloes en het natuurschattenplankje is leuk om mee te beginnen.

 9. Sanne
  16 september 2020 / 22:07

  Ik doe ook graag mee! Met mijn dochter van 6 en zoon van 4 zoek ik graag naar bijzondere dingen in de natuur. En de herfst die er weer aankomt is daarvoor wel het ideale seizoen! Nog leuker als we ze mooi kunnen uitstallen.

  • Thea Bod
   Auteur
   19 september 2020 / 11:19

   Hoi Sanne, helaas niet gewonnen . Maar er komt nog een winactie aan voor een seizoenentafel. Misschien wil je nog een keer meedoen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *