Nachtvlinder op de seizoentafel

Nachtvlinder vilt popje op de seizoentafel 

Het nachtvlinder vilt popje  van  Atelier Pippilotta is een patroon uit 2003, maar nog steeds favoriet. Ik heb deze  jaren geleden ook al eens gemaakt voor  de kleuterjuf van mijn kinderen. Toen al vond ik de kleur camel van het originele ontwerp een beetje saai en heb het toen vervangen door een gele kleur vilt. ( helaas geen foto van )

Onlangs heb ik de nachtvlinder opnieuw gemaakt omdat ik dit een prachtig ontwerp vind voor de nazomer op de seizoentafel . Ik heb goede herinneringen aan dit vilt popje, ze mocht na de zomervakantie altijd op de seizoentafel. Samen met wat kolven mais en kaardenbollen  afscheid nemen van de zomer en wachten op de herfst die komen gaat. Het popje is 18 cm en dat vind ik een mooi formaat.

De kleur van het nachtvlinder popje van vilt  

De originele kleur van het pakket vind ik nog steeds een beetje saai en heb deze vervangen door een hand geverfd lapje vilt dat ik nog ergens had liggen. Ik heb even gegoogeld op een plaatje van de nachtvlinder en vond dat deze kleur er wel bij paste. Met een hand geverfd lapje beschik je natuurlijk over andere kleuren dan die standaard verkrijgbaar zijn, dus ik snap de keuze ook wel voor de camel kleur ! .Zoals altijd een duidelijk omschreven patroon met  meer dan voldoende materialen in dit pakket.

Antroposofisch popje seizoentafel vilt Atelier de Vier Jaargetijden
De achterzijde  van het nachtvlinder vilt popje 

Het leuke van dit ontwerp vind ik dat de nachtvlinder op de achterkant ook zo’n mooie vlinder heeft, dat had ik niet verwacht. Dit ontwerp leent zich goed om er een winteruitvoering van te maken en dan met een blauw pakje aan , dan heb je een winterkabouter met lantaarn in de hand !
Antroposofisch popje van vilt seizoentafel Atelier de Vier Jaargetijden

Nachtvlinder op de seizoentafel

Volg je mij al op Pinterest voor een dagelijkse dosis inspiratie rondom de seizoentafel ?  ?

Pin voor later:

Volg:
Delen:

7 Reacties

  1. 31 augustus 2015 / 17:15

    Wat een leukerd, zo met de vlinders! Leuk idee om je eigen draai er aan te geven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *