Kabouters op de seizoenentafel

 In januari 2017 schreef ik een blog over mijn voorraad pakketten die ik in huis had.  Herken jij dat , heb jij ook nog heel veel pakketten liggen , die je ooit nog eens wil gaan maken ? Ik beloofde toen dat ik minstens 1 kabouterpakket van Pop en Plank zou gaan maken, die ik nog had liggen.

Voorraad vilt pakketten

Die pakketten bleven liggen en ik kon me er niet toe zetten om er aan te beginnen. Ik haalde ze zo nu en dan tevoorschijn en begon na te denken  met welk pakket ik zou beginnen. Ik bleef dralen en twijfelen en zag er tegenop om aan te beginnen. Ik vind de pakketten nog steeds heel mooi, maar niet meer om te maken, het is voor mij teveel pracht en praal o.a. door de zijde die in de pakketten zit. Ik vind het sprookjesvilt wat in de pakketten zit prachtig maar de zijde past niet meer bij mij. Ik maak graag eenvoudige viltfiguren voor op de seizoentafel  en niet meer van die bewerkelijke figuren.

Kabouters op de seizoentafel
Kabouters op de seizoentafel

Kabouter give away (gesloten)

Eerst heb ik de pakketten uitgepakt, en het sprookjesvilt , zijde en ander materialen gesorteerd. Daarna kwam mijn jongste dochter met de opmerking “moom ” je hebt bijna 1000 volgers op Instagram en dan moet je een give away doen Je snapt dat ik als moeder naar mijn kind luister.

Het sprookjesvilt uit de pakketten , heb ik gebruikt voor het maken van de jasjes van de kabouters, voor de give-away. De zijde ga ik zeker nog ergens voor gebruiken. Zo heeft de inhoud van de pakketten toch toch een mooie bestemming gekregen. Ik heb nog wat sprookjesvilt over, misschien leuk om bij 2000 volgers op Instagram nog eens een wat mooie kabouters te maken.  

Kabouters op de seizoentafel

Kinderen hebben vaak een levendige fantasie. Als ouders kun je daar alleen maar blij mee zijn. Kabouters spreken tot de verbeelding van kinderen , het boek van Kabouter Tijm is daar een mooi voorbeeld van. En ken je Winke en de dieren al nog zo’n mooi boek om samen met je kinderen te lezen. En Daarom mogen kabouters niet ontbreken op seizoentafel.

Lees ook :  

Vilt patronen voor de herfst

De seizoentafel in de herfst

Volg jij mij al op Pinterest voor een dagelijkse dosis inspiratie rondom de seizoenentafel ?

Pin voor later :

Kabouters op de herfst seizoenentafel
Kabouters op de herfst seizoenentafel
Volg:
Delen:

9 Reacties

 1. 24 september 2018 / 08:57

  leuk hoor en wast een goed idee zo heeft het toch weer een goede bestemming en zer zijn leuk geworden maar dat had ik je al verteld :)))))

  • Thea Bod
   Auteur
   16 oktober 2020 / 14:05

   Ik hoop dat je ze ’s morgens een keer tegenkomt als je aan het hardlopen bent.

 2. 26 oktober 2020 / 15:58

  Die zijn inderdaad heel erg mooi gemaakt en zo ook de foto. Met hen kan je vast een mooie serie maken in prachtige herfstbos als je de paddenstoel van hen erbij zal zetten.

  • Thea Bod
   Auteur
   26 oktober 2020 / 17:51

   Dank je wel Tine, deze kabouters heb ik weggeven maar ik zal zeker nog weer nieuwe kabouters maken en dan is een paddenstoel erbij een goed idee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *