Nazomer op de seizoenentafel

Na een lange hete zomer kun je eerst nog genieten van een  prachtige nazomer ook op jouw seizoenentafel. Vakantie is voorbij , de kinderen weer naar school en dan heb je misschien het idee om de herfst seizoenentafel al vast in te richten. Wacht nog even met paddenstoelen en kabouters , de herfst duurt nog lang genoeg.

Hoe maak je de nazomer op de seizoenentafel ?

Dat is niet zo moeilijk, kijk om je heen in je tuin of in de natuur. Ga samen met je kind(eren) wandelen en geniet van al het moois wat er in de nazomer te vinden is.  De natuur gaat langzaam over in de herfst en dat zie je aan de bessen die aan de struiken groeien en aan de bloemen die zaad vormen. De zaden worden verspreid door de vogels en door de wind en je kunt ze natuurlijk zelf ook oogsten. 

Maiskolven op de seizoenentafel 

Jaren geleden toen mijn kinderen nog klein waren vroeg ik aan een boer of wij een maiskolf mochten , maar daar kon die helaas niet aan beginnen. Misschien heb jij meer geluk als je het vriendelijk vraagt of kun je op een andere manier aan een maiskolf komen. Maiskolven staan zo mooi op de seizoentafel en wist je dat je er ook maispopjes van kunt maken ? 

Zonnebloemen op de seizoenentafel

Zonnebloemen doen het altijd goed in de nazomer op de seizoenentafel. In de vorm van een seizoentafelfiguur, vers en gedroogd of op een mooie kaart of tekening. 

 

Nazomer op de seizoenentafel
Nazomer op de seizoenentafel

De oogst seizoenentafel

In de nazomer kun je een prachtige oogst seizoentafel maken als voorbereiding op het Michaëlsfeest. Maak wat appeltjes van vilt of zoek een wilde appelstruik of boom in de natuur. Jaren lang groeiden de appeltjes in het park hier vlakbij, maar helaas zijn ze verdwenen.

Denk ook eens aan een gedroogde hortensia bloem , takjes met besjes, een takje van de lampionplant en lege slakkenhuisjes. Zo kun je op een simpele manier een mooie seizoenentafel voor de nazomer creëren.

Het appeltulbandje en Winke en de dieren zijn prachtige boeken om samen met je kinderen te lezen in deze tijd van het jaar.

Nazomer op de seizoenentafel
Nazomer op de seizoenentafel

Lees ook :

Hoe maak je een simpel popje van een beukennootje ?

Zonnebloem seizoentafelfiguur

Volg je mij al op Pinterest voor een dagelijkse dosis inspiratie rondom de seizoenentafel ?

Pin voor later :

Volg:
Delen:

5 Reacties

 1. 16 september 2018 / 19:02

  Hallo Thea,
  Leuke popjes en dat je ze al langer hebt maakt ze nog specialer.
  Mooie tekening, knap hoor, ik kan niet goed tekenen.
  Bij mij is het al herfst, ik heb niet echt een herfsttafel, maar wel een hoekje op de kast leuk ingericht 🙂
  Groetjes en deze week nog lekker genieten van het mooie weer.
  Bedankt voor je reactie op mijn blog, Anita

 2. 18 september 2018 / 05:27

  3 kabouters en een aap. Tja het is nog even niet anders maar ik ga erf gauw herfst van maken :))))

 3. 18 september 2018 / 05:37

  @AnitaJa klopt sommige popjes blijven je dierbaar omdat je ze al zo lang hebt.Ik zit nu 1 jaar op tekenles en vind het heel erg leuk, mijn juf zegt iedereen kan tekenen maar ik begin ook nog maar net.
  Een herfsthoekje op de kast is ook prachtig.
  Voor jou ook een fijne mooie week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *