Hoe maak je een simpele seizoenstafel voor Sint Jan ?

 
Alles in de natuur staat volop in bloei, bijen en vlinders doen zich tegoed aan de bloemen in mijn tuin. De zomervakantie is in zicht, en dan wil je natuurlijk ook nog iets op de seizoenstafel voor Sint Jan. Hoe maak je nu nog een simpele seizoentafel voor Sint Jan ? Lees snel verder !
 

3 Simpele tips voor midzomer op de seizoentafel

 • Zorg dat je voor ieder jaarfeest een  mooie prentbriefkaarten in huis hebt, zelf ben ik fan van de mooie kaarten van Marjan van Zeyl
 •  De natuur staat volop in de bloei, ga lekker naar buiten en kijk wat er allemaal groeit en bloeit. Sint Janskruid is natuurlijk heel toepasselijk en overal in de natuur te vinden.
 • Maak een vuurtje van vilt. Ben je niet zo handig dan kun je van gekleurd papier en wat takjes ook een mooi vuurtje maken.
Sint jan seizoentafel
Seizoentafel Sint Jan

Met kegelpopjes maak je een simpele seizoenentafel voor Sint Jan

Met kegelpopjes maak je snel een simpele seizoenstafel voor Sint Jan.

Wat heb je nodig ?

 • Houten kegelpopjes of peg dolls
 • Stockmar verf of een anders soort verf
 • Penselen om te verven
 • Houten schijf

Je verft (ook leuk voor kinderen ) de houten kegelpopjes in vuur kleuren, geel , oranje en rood. Maat en model van de popjes bepaal je zelf. Als je heel erg creatief bent kun je een bloemenkransje maken van margrietjes. Pluk wat bloemen uit je tuin of Sint Jans kruid uit de natuur. Zoek een passende prentbriefkaart erbij. Zet alles op een mooie houten schijf (Action ) en je hebt een simpele seizoentafel voor Sint Jan.

Sint Jan op de seizoenentafel
Sint Jan op de seizoenentafel

Meer lezen over het jaarfeest Sint Jan

Wil je wat meer lezen over de achtergrond van Sint Jan, dan kan ik je schipper mag ik overvaren van Juul van der Stok aanbevelen. Ook voor andere jaarfeesten interessant. Deze houten kegelpopjes kun je ook voor de herfst seizoentafel gebruiken. Je geeft ze dan een hoedje van een eikel dopje .

Kant en klare vuurkabouters voor Sint Jan

En als je nu denkt, oh ik heb helemaal geen zin om zelf iets te maken, Dan kun je natuurlijk ook nog altijd kant en klare vuurkabouters kopen. Met een bosje bloemen, een mooie prentbriefkaart en een klein vuurtje heb je een fantastische seizoentafel voor de langste zomerdag. Deze kabouters staan ook prachtig op de seizoentafel in de herfst.

Seizoentafel Sint Jan
Seizoentafel Sint Jan

Volg je mij al op Pinterest voor een dagelijkse dosis inspiratie rondom de seizoentafel ? Doe het vandaag nog , voordat je het vergeet !

Hoe vier jij Sint Jan ?

Lees ook :

Zonnebloem seizoentafelfiguur

Een bijenkorfje op de seizoentafel

Pin voor later :

Volg:
Delen:

3 Reacties

 1. 21 juni 2018 / 11:16

  Hoi Thea. Ik pluk bloemen. Het sintjanskruid is vroeg dit jaar en bloeit al bijna een week. En verder vind ik het al twee jaar jammer dat ik dit feest in schoolverband niet meer mee kan vieren! Dat waren toch de meeste fijne feesten van het jaar die gevierd werden op de vrije school!
  Groet!
  Oh en je filmpje wordt bij mij niet weergegeven.

 2. 6 juni 2023 / 09:09

  Ik moet bekennen dat het feest van Sint Jan voor mij erg onbekend is. Maar ik vind de seizoenstafels die je laat zien prachtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *