Bijenkorf met bijtjes op de seizoentafel

Het gaat niet goed met de bijen en daar kun jij ook iets doen. Besteed er aandacht aan door een bijenkorfje met bijtjes te maken voor op de seizoentafel.
En vergeet niet om bloemen te zaaien voor de bijen.
oen. Ook thuis kun je er aandacht aan bet de seizoentafel kun je er aandacht aan besteden door zelf een bijenkorf te maken. Je hebt een bolletje stevig touw en sterk naaigaren nodig, ik heb dit touw bij de Hema gekocht , maar zal ook in de bouwmarkt te koop zijn.
Je begint met een klein rondje te wikkelen en maak over dat rondje lussen alsof je het bij elkaar moet houden. Zo draai en naai je verder  totdat je een mooie ronde bijenkorf hebt. Het touw dat ik gebruikte was erg stug en ik was blij dat ik een paar helpende handen had om het vast te houden zodat ik het aan elkaar kon naaien. Ik heb gebruik gemaakt van een voorbeeld uit het boek de seizoenentafel  

Bijtjes maken van elzenpropjes   

Bijtjes voor de seizoentafel   kun je gemakkelijk samen met je (klein) kind zelf maken van elzen propjes en een draadje gele wol of katoen. Vleugels knip je van zijdevloei  of een stukje tule. Wil je ze wat groter maken dan gebruik je kleine dennenappeltjes.
bijenkorf gemaakt van touw

Wat doe jij om goed voor de bijen te zorgen ?

Pin voor later :

Volg:
Delen:

1 Reactie

  1. 9 juli 2017 / 10:36

    mooi bij mij de bijen koningin ( eigen ontwerp ) en het bijen lichtje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *