Zonnebloem seizoentafelfiguur

Zonnebloemen in de tuin doen het altijd goed en daar heb je de hele zomer plezier van. In de nazomer kun je een gedroogde zonnebloem gebruiken als decoratie op je seizoenentafel. En natuurlijk eten vogels ook graag van de zonnebloempitten. En hoe mooi zou het zijn als je ook zo’n prachtige zonnebloem seizoentafelfiguur voor binnen kunt maken op een simpele manier ? Voor op de seizoenentafel op school, kinderopvang of voor jouw eigen tafel thuis. En wist je dat je zo’n bloemenfiguur van vilt ook heel goed kunt gebruiken in jouw werk en/of praktijkruimte ? Eindelijk niet meer iedere week een nieuwe bos bloemen kopen. Gewoon ieder seizoen opnieuw je duurzame seizoentafelfiguren gebruiken en je bent lekker duurzaam bezig.

Hoe maak je een simpel zonnebloem popje ?

 • Neem een bestaand patroon, ik gebruik een patroon van Atelier Marinke of Mieke Stender. 
 • Het patroon van Atelier Marinke is in tegenstelling  tot het boekje van Mieke Stender nog gewoon te koop. Het patroon is bijna gelijk aan het basispatroon uit het boekje van Mieke Stender, een goed alternatief dus. 
 • Kies de juiste kleur wolvilt, ik heb gekozen voor een geel lijf en een bruine jurk .
 •  Kies de juiste kleur haartjes wol, ik heb gekozen voor blond . Door een ander kleur haren te kiezen, krijgt je figuur een hele andere uitstraling.
 • Maak er een mooie zonnebloem van vilt bij .
Zonnebloem seizoentafelfiguur
Zonnebloem seizoentafelfiguur

Hoe maak je een zonnebloem van vilt ?

Een zonnebloem maak je gewoon zelf,  zoek op internet naar bestaande afbeeldingen van zonnebloemen van vilt en doe inspiratie op. Het steeltje heb ik gemaakt van een pijpenrager, die ik eerst kaal geknipt heb met een oude schaar. Daarna de steel omkleed met groen vilt. Je kunt voor de steel ook bloementape gebruiken. Op het hartje van de zonnebloem (bruin vilt ) heb ik met de knoopjes steek  kleine pitjes  geborduurd.  Op mijn Pinterest account vind je patronen van zonnebloemen op het bord gratis viltpatronen.

Zonnebloem van vilt
Zonnebloem van vilt

Volg je mij al op Pinterest voor een dagelijkse dosis inspiratie rondom de seizoentafel ?

Lees ook :

Lavendel seizoentafelfiguur

Aardbei seizoentafelfiguur

Pin voor later :

Volg:
Delen:

13 Reacties

 1. 7 augustus 2015 / 12:42

  Leuk, en ik dacht hé, Mieke heeft toch geen patroon van een zonnebloempje gemaakt? Maar inderdaad op de basis kun je zulke leuke andere popjes maken…

 2. 7 augustus 2015 / 13:50

  Het is een schatje.
  Ik ben niet speciaal een liefhebber van zonnebloemen, maar dit jaar heb ik twee hele mooie. Dochters hadden voor mij voor Moederdag een zaadje. Ze zijn zowaar opgekomen. Van deze twee zonnebloemen geniet ik dus wel. 🙂

 3. 7 augustus 2015 / 15:49

  @ Anita, wat bijzonder dat de zonnebloemzaadjes van je dochters allebei zijn opgekomen en fijn dat je er van kunt genieten.
  Groet Thea

 4. 7 augustus 2015 / 15:52

  Wat een schatje! ♡
  Mooi zijn ze hè, zonnebloemen! Helaas is er hier ook maar eentje overgebleven. ..de slakken zijn wel gegroeid. 😉
  Zonnig weekend!

 5. 8 augustus 2015 / 10:19

  Wat is je zonnebloem kind mooi geworden:) Bij mij zijn 3 zaadjes uit gekomen. Een heeft er nu een bloem en ik heb goede hoop dat de twee andere ook nog een bloem krijgen. Fijne dag.

 6. 8 augustus 2015 / 10:35

  @ Anita, wat fijn dat er toch nog 3 zaadjes zijn uitgekomen bij jou. Ik had veel gezaaid in de voortuin maar volgens mij zijn de zaadjes verdroogd of zijn de vogels er mee gevlogen.
  Groet Thea

 7. 8 september 2019 / 08:31

  Wat een leuke website Thea! Wat je maakt is echt prachtig!
  Veel plezier met de seizoentafels!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *