3 Tips voor Sint Jans vuur

Gisteren was het 21 juni het begin van de zomer en dan is het de langste dag en de kortste nacht . We vieren dit op de seizoentafel met een Sint Jans vuur. We gedenken dan de geboortedag van Johannes de Doper.

Na 21 juni treed er een langzame verandering op in de natuur, wist je dat je met je tuinwerkzaamheden ook rekening kunt houden met de langste dag ? Zo wist ik dat je voor de langste dag je haag moest snoeien maar ik wist nooit waarom. Nu weet ik dat als je rond de langste dag je haag voor de eerste maal snoeit, dat je dan vaak kunt volstaan met een eenmalige snoeibeurt. Altijd mooi meegenomen zo’n tip. Wellicht heb je al Sint Jan gevierd hebt op school met je kinderen of dat je het nog gaat vieren. De werkelijk langste dag van het jaar, wordt veelal gevierd op 24 juni.

Hoe maak je een vuurtje op de seizoentafel ?

Een vuurtje maken van vilt

Hieronder op de foto zie je een Sint Jans vuur gemaakt van sprookjesvilt . Met wat takjes uit de natuur en een mooie zomerse kaart maak je een eenvoudige tafereel.

Vuurtje gemaakt van vilt gemaakt voor het Sint Jans feest
Sint Jans vuur van vilt

Een Sint Jans vuur maken van wol

Hieronder op de foto zie je een Sint Jans vuur gemaakt van wol. Ik heb verschillende soorten gekleurde wol hiervoor gebruikt.

een vuurtje gemaakt van wol voor het Sint Jans feest voor op de seizoentafel
Sint Jans vuur van wol

Een Sint Jans vuur maken van zijdevloeipapier

Hieronder zie je een Sint Jans vuur gemaakt van zijdevloeipapier. Je kunt natuurlijk ook je kind(eren) vragen om een vuurtje te tekenen . Samen met wat takjes uit de natuur en een kaart van Sint Jan, is je seizoentafel helemaal klaar voor het Sint Jansfeest.

Een vuurtje gemaakt van zijdevloeipapier voor de seizoentafel voor Sint JAN
Sint Jan vuur gemaakt van zijdevloeipapier

Samenvatting

Ik geef je 3 tips voor het maken voor het maken van een vuurtje op de Sint Jans seizoentafel. Je kunt dit maken met vilt, wol en/of zijdevloeipapier. Als je geen materialen in huis hebt, laat je kind een tekening maken in de kleuren van vuur, zoek (samen ) wat takjes uit de natuur en maak er een mooi geheel van. Het vuur moet je zeker bewaren omdat je dit kunt gebruiken voor de zomer seizoentafel maar daarover later meer.

Ook interessant :

https://atelierdevierjaargetijden.nl/2016/06/st-jan-op-de-seizoentafel_23/

https://atelierdevierjaargetijden.nl/2017/06/sint-jan/

Vier jij ook Sint Jan ?

Pin voor later

Volg:
Share:

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *