3 Tips voor een Sint Jans vuur

Op 21 juni vieren wij het begin van de zomer, ik sta er altijd even bij stil, het is dan de langste dag en de kortste nacht . Ik geef jou 3 tips voor het maken van een Sint Jans vuur. Met een mooie kaart erbij heb je snel een mooi geheel op jouw seizoentafel.

Over Sint Jan

Wie was Sint Jan ook al weer, hoor ik je denken. Ik zal je eerlijk vertellen voordat mijn kinderen op de Vrije School zaten wist ik dat ook niet. Met Sint Jan vieren we de geboortedag van Johannes de doper . Wil jij meer achtergrond informatie lees dan het boek De langste dag 21 juni

Wist je dat er na 21 juni een langzame verandering op in de natuur optreedt ? En wist je dat je met je tuinwerkzaamheden ook rekening kunt houden met de langste dag ? Zo wist ik dat je voor de langste dag je haag moest snoeien maar ik wist nooit waarom. Nu weet ik dat als je rond de langste dag je haag voor de eerste maal snoeit, dat je dan vaak kunt volstaan met een eenmalige snoeibeurt. Altijd mooi meegenomen zo’n tip. Wellicht heb je al Sint Jan of het midzomer feest al gevierd op school met je kinderen of dat je het nog gaat vieren. De werkelijk langste dag van het jaar, wordt veelal gevierd op 24 juni.

Een Sint Jans vuur maken van vilt

Hieronder op de foto zie je een Sint Jans vuur gemaakt van sprookjesvilt . Met wat takjes uit de natuur en een mooie zomerse kaart maak je een eenvoudige tafereel.

3 tips voor een Sint Jans vuurtje
3 tips voor een Sint Jans vuurtje

Een Sint Jans vuur maken van wol

Hieronder op de foto zie je een Sint Jans vuur gemaakt van wol. Ik heb verschillende soorten gekleurde wol hiervoor gebruikt. Met wat takjes uit de natuur maak je een simpel hoekje voor Sint Jan.

Sint Jans vuurtje van wol
3 tips voor een Sint Jans vuurtje

Een Sint Jans vuur maken van zijdevloeipapier

Hieronder zie je een Sint Jans vuur gemaakt van zijdevloeipapier. Je kunt natuurlijk ook je kind(eren) vragen om een vuurtje te tekenen . Samen met wat takjes uit de natuur en een kaart van Sint Jan, is je seizoentafel helemaal klaar voor het Sint Jansfeest.

3 tips voor een Sint Jans vuurtje op de seizoenentafel

Samenvatting :

Ik geef je 3 tips voor het maken voor het maken van een vuurtje op de Sint Jans seizoentafel. Je kunt dit maken met vilt, wol en/of zijdevloeipapier. Als je geen materialen in huis hebt, laat je kind een tekening maken in de kleuren van vuur, zoek (samen ) wat takjes uit de natuur en maak er een mooi geheel van. Het vuur moet je zeker bewaren omdat je dit kunt gebruiken voor de zomer seizoentafel maar daarover later meer.

Lees ook :

Hoe maak je een simpel lavendel popje

Hoe maak je een strandtafereel op de seizoentafel ?

Hoe vier jij Sint Jan ?

Pin voor later :

Volg:
Delen:

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *