Pinksterbruid en bruidegom

Pinksterfeest op de seizoentafel

Hoe geef je het Pinksterfeest vorm op de seizoenstafel ? Je kunt dat doen met een Pinksterbruid en bruidegom. Verder kun je de seizoentafel aanvullen met een mooie prentbriefkaart , een kleine meiboom en duifjes van vilt of papier. Decoratiedoeken doen het natuurlijk ook altijd goed als je daar van houdt. Voor mij hoort de kleur roze bij het Pinksterfeest en daarom heb ik gekozen voor roze decoratiedoeken

Het pinksterfeest wekt ons op om zelf aan de slag te gaan, zelf vormen te vinden. Papier is daar een heel geschikt materiaal voor en daarom zie je heel veel papieren bloemen op de seizoentafel. Echte bloemen worden gebruikt voor de Sint Jan. Ik heb toch gekozen voor fluitenkruid en geen papieren bloemen omdat ik dit gewoon mooier vindt en ik kan met vilt ook hele mooie roosjes vormen.

Pinsterbruid- en bruidegom
Pinksterbruid en bruidegom

De Pinksterbruid

Wist je dat de Pinksterbruid of Pinksterblom een fenomeen is uit een oud Nederlands folkloregebruik ? En wist je dat er nog steeds ieder jaar Pinksterbruidjes dansen in Borne ? Zo leuk dat de traditie daar nog steeds wordt voortgezet.

Pinksterbruid en bruidegom
Pinksterbruid en -bruidegom

Dansen rond de meiboom op de Vrije school

Zitten je kinderen niet op de vrije vrije school dan denk je misschien , waar heeft ze het over ? Ik zal je eerlijk vertellen, voordat mijn kinderen op de vrije school zaten , had ik hier ook nog nooit van gehoord.

Versierde meiboom voor het pinksterfeest op de vrije school
Pinksterbruid en -bruidegom

Woon je in de buurt van een vrije school ga dan echt eens een keer kijken bij het dansen rond de meiboom, meestal wordt het op de vrijdag voor Pinksteren gevierd. Kijk je even mee ? Mijn jongste dochter danst hier rond de meiboom .

Hoe vier jij Pinksteren ?

Lees ook :

3 Tips voor het maken van een Sint Jansvuurtje

Hoe verf je sprookjesvilt ?

Pin voor later op Pinterest :

Volg:
Delen:

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *