Hoe maak je een seizoenentafel voor Palmpasen

Ik krijg vaak de vraag wat zet je op de seizoenentafel met Palmpasen ? En daarom heb ik deze blog geschreven voor jou. Ik geeft je een aantal tips zodat jij ook je eigen seizoentafel.

Prentbriefkaarten op de seizoenentafel

Met prentbriefkaarten maak je snel op een simpele manier al een seizoentafel. Voor de Palmpasen is deze kaart van Marjanne van Zeyl een mooi voorbeeld.

Hoe maak je een seizoenentafel voor Palmpasen
Hoe maak je een seizoenentafel voor Palmpasen

Boeken op de seizoenentafel

Met een boek maak je ook op een snelle simpele manier een begin met jouw eigen seizoenentafel. Het boek van winterkrans tot lentedans heeft prachtige afbeeldingen ook voor de Palmpasen. Boeken kun je natuurlijk ook bij de plaatselijke boekhandel kopen of in de bibliotheek lenen.

Hoe maak je een seizoenentafel voor Palmpasen
Hoe maak je een seizoenentafel voor Palmpasen

Touwpopjes op de seizoenentafel

Touwpopjes zijn popjes gemaakt van stevig touw en ze hebben houten voetjes en handjes. Er zijn 2 soorten ; 1 met een houten hoofdje en 1 zonder hoofdje, daar kun je dus zelf een tricot hoofdje op maken.

De houten popjes zijn buigzaam en ze blijven door de houten voetjes goed staan. Touwpopjes met houten hoofdjes zijn gemakkelijk voor beginners omdat je geen tricot hoofdje hoeft te maken. Op mijn seizoentafel staat een touwpopje met een Palmpaastak , een prentbriefkaart van Marjan van Zeyl en een vaasje blauwe druifjes maken de seizoentafel compleet.

Hoe maak je een seizoenentafel voor Palmpasen
Hoe maak je een seizoenentafel voor Palmpasen ?

Houten kegelpopjes voor Palmpasen

Houten kegelpopjes doen het ook goed op deze houten seizoenentafel met Palmpasen. Je kleed ze eenvoudig aan met vilt en een palmpaasstokje maak je van houten satéprikkers. Om het stokje wikkel je bloementape dat werkt op een kleine oppervlak heel goed. Het tape voelt aan als papier en plakt iets, fijn om mee te werken. Aan het Palmpasen stokje hang je een draadje met wat gedroogd fruit wat je maakt van wat stukjes vilt.

Hoe maak je een seizoenentafel voor Palmpasen ?

Volg je mij al op Pinterest voor een dagelijkse dosis inspiratie rondom de seizoenentafel ? Doe het vandaag nog, voordat je het vergeet !

Lees ook :

Hoe mijn liefde voor de seizoenentafel begon

Hoe maak je een tricot poppenhoofdje ?

Bewaar en pin voor later :

Volg:
Delen:

3 Reacties

 1. 4 april 2023 / 09:22

  Het idee om kaarten en boeken te gebruiken vind ik ook erg leuk, omdat ik niet zo handig ben.

  • Thea Bod
   Auteur
   7 april 2023 / 10:49

   Ja klopt Nicole met een boek of kaart kun je een begin maken van jouw seizoenstafel ook als je niet zo handig bent ;-))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *