Wat stond er op mijn eerste seizoenentafel met Pasen ?

Jaren geleden toen mijn oudste naar de peuterspeelzaal ging, kocht ik mijn eerste pakketje voor de seizoenentafel. Het was een pakket met paaskuikens, en ik heb ze nog steeds. Inmiddels zijn ze een beetje smoezelig geworden, maar ze krijgen ieder jaar weer een mooi plekje op mijn seizoenentafel met Pasen. 

Mijn liefde voor de seizoenentafel begon met deze paaskuikens

Met het maken van deze kuikentjes begon mijn liefde voor de seizoentafel. Het was mijn eerste creatie die ik maakte voor mijn eigen seizoentafel voor mijn kinderen. Een seizoentafel had ik toen nog niet , maar al wel een rond houten bord. Dat bord stond op mijn vensterband en daarmee is mijn liefde voor de seizoenentafel begonnen.

Wat stond er op mijn eerste seizoentafel met Pasen

De duurzame paaskuikens 20 jaar later

Zoals je ziet op onderstaande foto doen deze paaskuikens zijn de paaskuikens na 20 jaar nog steeds in gebruik. Het voordeel van duurzame seizoentafel figuren is dat je ze ieder jaar opnieuw kunt gebruiken. Je hoeft dus niet ieder jaar nieuwe accessoires te kopen om je huis met Pasen te versieren. De houten eieren op de foto zijn ook al 20 jaar oud. De houten dieren komen van Brin d’Ours uit Frankrijk. Een mooi boek zoals deze van Van lente tot zomer  erbij en je hebt al snel een mooi paashoekje. Een takje of bloemetje uit de natuur erbij (die ik vergeten ben) maakt het hoekje helemaal af.

Wat stond er op mijn eerste seizoenentafel met Pasen ?
Wat stond er op mijn eerste seizoentafel met Pasen

Begin bij de basis

Zoals je hierboven kunt lezen ben ik dus heel eenvoudig begonnen met mijn seizoentafel en dat kun jij ook. een seizoentafel groeit met jou en je gezin mee. Ieder jaar maak of koop je iets moois. Met iets uit de natuur en een prentenboek als achtergrond maak je een begin.

Heb jij hulp nodig om te beginnen met een seizoenentafel ?

Kun jij ook wel wat hulp gebruiken bij het maken van jouw eigen seizoenentafel ? Zeg je nou ik heb twee linkerhanden en ik ben helemaal niet creatief. Maar wil je er wel tijd, geld en energie in steken ? Word dan lid van mijn Facebookgroep, deze groep is uitsluitend voor beginners !k help je graag in mijn groep Maak je eigen seizoentafel – begin bij de basis.

Lees ook :

Pinksterbruid en bruidegom

3 Tips voor een Sint Jans vuur

Pin voor later :

Volg:
Delen:

3 Reacties

  1. 2 april 2018 / 17:49

    Van alles en nog wat kuikens eieren en moeder aarde en de bolletjes

  2. 3 april 2018 / 07:41

    Ik vind het een mooie rustige paastafel. En ik zie dat de paashaas afwezig is. Is dat nog bewust?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *