Wortelkindertjes op de seizoenentafel

Heb jij al wortelkindertjes op de seizoentafel of jaarring staan ? Of weet je niet waar ik het over heb ? Ik leg het je uit, dus lees gewoon even verder.

Wat zijn wortelkindertjes ?

Wortelkinderen zijn figuren uit het boek Het verhaal van de wortelkindertjes. Het is echt een prachtig boek om samen met je je kind(eren) de verschillende seizoenen te beleven. Het boek bevat prachtige pagina grote afbeeldingen, mooi om op de seizoentafel te zetten

Waar gaat het verhaal van de wortelkindertjes over ?

In de winter slapen de wortelkinderen onder de grond. maar zodra de lente in aantocht is wekt Moeder Aarde de kinderen met een kaars. Ze moeten aan het werk om nieuwe kleertjes te maken. Ieder wortelkindje kiest een eigen kleur lapje, de boterbloem kiest voor een mooi geel lapje, het sneeuwklokje voor een wit lapje, een rood lapje voor de klaproos en het vergeet-mij-nietje kiest een mooie hemelsblauwe kleur.

Als alle nieuwe kleertjes klaar zijn worden de andere dieren die ook onder de grond geslapen hebben wakker gemaakt. En als alles klaar is mogen de wortelkindertjes en dieren in optocht naar de aarde om daar samen te genieten van de lentezon. In de zomer dansen ze op hun blote voetjes heerlijk rond met alles wat bloeit en groeit. Zodra het in de herfst weer begint te waaien, keert iedereen weer terug naar de aarde.

Hoe maak je wortelkindjes ?

Wortelkindertjes kun je maken van verschillende materialen zoals wolvilt, maar ook van flanel of velours.

Wortelkindje van vilt op de seizoentafel
Wortelkindje op de seizoentafel

Wortelkindjes op de seizoentafel

Als je gaat voor een echte seizoentafel, kijk dan eens rond in de natuur, misschien vind je wel een mooi stukje schors waar de wortelkindjes mogen slapen tot de lente begint. Je kunt met decoratiedoeken ook wel een mooi holletje voor de wortelkindjes maken.

Wortelkinderen op de seizoentafel
Wortelkinderen op de seizoenentafel

Wortelkindjes op de Grimms jaarring

In steeds meer gezinnen krijgt de jaar- of verjaardagsring een vaste plek in huis. Deze wortelkindertjes passen precies in de jaarring en zo’n ring neemt niet veel plaats in. Met een ansichtkaart en iets uit de natuur maak je een simpele seizoentafel die niet veel plaats inneemt.

Wortelkinderen op de seizoenentafel
Wortelkinderen op de seizoenentafel

Volg je mij al op Pinterest voor een dagelijkse dosis inspiratie rondom de seizoenentafel ? Doe het vandaag nog, voordat je het vergeet !

Lees ook :

Driekleurige bloemenfiguren op de seizoentafel

Beginnersgroep voor de seizoentafel

Pin voor later :

Volg:
Delen:

3 Reacties

 1. 26 februari 2020 / 10:52

  Ik wist niet wat wortelkindjes waren, dus dank voor de uitleg. Ze zijn schattig zeg!

 2. 23 februari 2021 / 12:44

  Die linker heeft de bokkenpruik op, heb ik het idee : ) Verder vind ik ze superschattig! Echt heel mooi gemaakt.

  • Thea Bod
   Auteur
   23 februari 2021 / 16:39

   De bokkenpruik op 😉 ja daar hebben wortelkindertjes ook wel eens last van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *