Hoe maak je een seizoenentafel voor Pasen ?

Aankleding seizoenentafel met Pasen

Pasen valt meestal op de eerste zondag na de eerste volle maan vanaf het begin van de lente op 21 maart. De datum kan dus ieder jaar veranderen, maar het is altijd in de lente. Mooie lentekleuren voor de seizoenentafel met Pasen zijn lichtgroen, zachtgeel, roze en lichtbruin.

Hoe maak je een seizoenentafel voor Pasen ?
Hoe maak je een seizoenentafel voor Pasen

Met de kippen op stok

Jaren geleden maakte iemand voor mij dit kippenhok. Het is niet perfect en gemaakt van restanten hout, maar ik vind het zo’n leuk item voor de Pasen. Ik heb jaren zelf kippen gehouden en voor mij mogen kippen niet ontbreken op de seizoenentafel met Pasen. Met een beetje hooi maak je een simpel nest voor een broedse kip. Hetzelfde hooi kun je ook weer gebruiken voor het paard van Sinterklaas, bewaren dus !

Hoe maak je een seizoenentafel voor Pasen

Hoe beeld je Pasen uit op de seizoenentafel ?

Pasen is de tijd van de vernieuwing en dat zie je in de natuur terug. Pasen is dus het feest van de opleving en dat kun jij op de seizoentafel ook uitbeelden. Door te kijken wat er in de natuur bloeit en groeit. Zaai in een lege eierdop of in een bloempotschotel sterrenkers. Zet in een vaasje wat lente bloemen uit tuin of park šŸ˜‰ en maak je kuikentje van vilt. Wat eitjes erbij en je hebt al een mooie seizoentafel voor de Pasen.

Hoe maak je een seizoenentafel voor Pasen ?
Hoe maak je eens seizoenentafel voor Pasen

Gebruik iets uit de natuur

In de natuur is veel te vinden voor de aankleding van jouw seizoenentafel. En het is allemaal gratis. Je hoeft dus niet meteen naar de winkel te rennen om iets te kopen. Ga wandelen met je kinderen of in je eentje en kijk goed rond, de natuur is zo mooi in de tijd rondom Pasen. Zie je hoe mooi de gele forsythia bloeit, zie je de eerste blauwe druifjes en meizoentjes in het gras ? Een wat denk je van een mooi bloesemtakje op jouw seizoenentafel met een eitje in een nestje van hooi ? Laat je kind een mooie tekening maken voor de Pasen en je hebt al een begin van jouw eigen seizoenentafel.

Hoe maak je een seizoenentafel voor Pasen
Hoe maak je een seizoenentafel voor Pasen

Boeken voor de Pasen om voor te lezen en om te gebruiken op de seizoenentafel

Met boeken maak je snel op een simpele manier de sfeer voor Pasen op jouw seizoenentafel. Mijn favorieten zijn van lente tot zomer en van winterkrans tot lentedans. Beiden boeken zijn voorzien van prachtige tekeningen, ze zijn echt leuk om samen met je kind(eren) voor te lezen. En ze doen het ook nog eens fantastisch als achtergrond op de seizoenentafel.

Minimalistische seizoenentafel voor Pasen

En zeg jij nou , ik hou helemaal niet van lappen op mijn seizoentafel? Ik vind het van die stofnesten en ze liggen bij mij nooit zoals ze moeten liggen. Of zeg je zo’n bonte seizoenentafel daar word ik helemaal gek van, past helemaal niet bij mij. Geen probleem, je kunt ook een hele minimalistische seizoenentafel maken. Als basis gebruik ik een houten seizoenentafel van Treasurebox. Met daarop een deel van de Grimms jaarring , houten eieren en een klein kipje van vilt.

Hoe maak je een seizoenentafel voor Pasen ?
Hoe maak je een seizoenentafel voor Pasen

Wil je meer leren over het maken van je eigen seizoentafel ?

Meld je dan aan bij mijn FB groep maak je eigen seizoenentafel ā€“ begin bij de basis. Dit is een besloten groep uitsluitend voor beginners, waar jij met al je algemene vragen terecht kunt en ik help je graag.

Lees ook :

De beste materialen voor seizoentafel figuren

Hoe maak je een tricot poppenhoofdje ?

Pin voor later :

Volg:
Delen:

3 Reacties

 1. 6 april 2021 / 11:13

  Wat een prachtige Paastafel. Ik vind het er heel mooi uitzien, want zit die kip daar leuk op dat nestje!

  • Thea Bod
   Auteur
   6 april 2021 / 11:26

   Dank je wel Nicole, het nestje is eenvoudig gemaakt van hooi .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *