Seizoentafelfiguren en andere creaties van vilt

Wat is wol vilt toch een veelzijdig materiaal en wat kun je er prachtige seizoentafel figuren, dieren en andere creaties mee maken. Wol  vilt is fijn materiaal om mee te werken, het rafelt niet en is sterk. Het is verkrijgbaar in verschillende mooie kleuren en van nature vuilafstotend. 

  

Seizoentafelfiguren van wol vilt 

Seizoentafelfiguren gemaakt van wol vilt zijn duurzaam omdat je ze ieder seizoen weer opnieuw op de seizoenentafel kunt gebruiken. Je hoeft dus niet ieder jaar weer nieuwe accessores te kopen om je huis aan te passen aan het seizoen. Je moet je vilt figuren natuurlijk wel goed opbergen. Ik gebruik hier lavendel voor. Ik doe een figuur met een zakje lavendel in een plastic gripzakje en dat dan weer in een plastic box . Zo bescherm jij jouw  vilt figuren tegen motten. 

 

Wat kun je alleemaal maken van wolvilt

Dieren van wol vilt

Ik maak ook graag dieren van vilt. Konijntjes en schaapjes zijn altijd dankbaar om te maken. Schaapjes kun je in verschillende seizoenen gebruiken. In de lente , in de zomer bij andere boerderijdieren en niet te vergeten schaapjes bij de herders in een kerstgroep.

Als je nog niet zo goed bent in het maken van hoofdjes is het misschien wel fijn om te beginnen met het maken van dieren van vilt. De patronen zijn vaak eenvoudig en ook voor beginners goed te maken.

Mooie

Volg:
Delen:

6 Reacties

  1. 9 april 2015 / 15:51

    Een paar jaar geleden heel veel seizoenpopjes gemaakt en nu ligge alle viltlapjes eigenlijk niets te doen.( net als de popjes trouwens)

  2. 10 april 2015 / 05:12

    Wat kun je eigenlijk veel met vilt zeg! Ik vind vooral het seizoenspoppetje erg mooi.

  3. 13 april 2015 / 06:55

    Het begon met de seizoenstafelfiguurtjes, popjes, beestjes, bloemetjes. Maar nu ook kleine kadootjes zoals boekenleggers. Telefoonhoesjes, erg leuk allemaal en zo fijn om mee te werken, dat wolvilt. Want, het moet wel wolvilt zijn, dat werkt zo fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *