Wat kun je allemaal maken van wol vilt ?

Weet je wat je allemaal met wol vilt kunt maken ? En weet je dat  wol vilt  een heel veelzijdig materiaal is ? Weet je dat wol vilt duurzaam is, niet rafelt, van nature vuilafstotend is en verkrijgbaar is in heel veel verschillende kleuren ? En dat je er prachtige seizoentafel figuren, dieren en andere creaties mee kunt maken ? Lees snel verder en dan weet jij wat je allemaal met wol vilt kunt maken. 

Seizoentafelfiguren van wol vilt 

Seizoentafelfiguren gemaakt van wol vilt zijn duurzaam omdat je ze ieder seizoen weer opnieuw op de seizoenentafel kunt gebruiken. Je hoeft dus niet ieder jaar weer nieuwe accessores te kopen om je huis aan te passen aan het seizoen. Je moet je vilt figuren natuurlijk wel goed opbergen. Ik gebruik hier lavendel voor. Ik doe een figuur met een zakje lavendel in een plastic gripzakje en dat dan weer in een plastic box . Zo bescherm jij jouw  vilt figuren tegen motten. In het boek de seizoenentafel staan heel veel leuke ideeën, achtergrond informatie en patronen om zelf aan de slag te gaan.  

 

Wat kun je alleemaal maken van wolvilt

Dieren van wol vilt

Ik maak ook graag dieren van vilt. Konijntjes en schaapjes zijn altijd dankbaar om te maken. Schaapjes kun je in verschillende seizoenen gebruiken. In de lente , in de zomer bij andere boerderijdieren en niet te vergeten schaapjes bij de herders in een kerstgroep.

Als je nog niet zo goed bent in het maken van hoofdjes is het misschien wel fijn om te beginnen met het maken van dieren van vilt. De patronen zijn vaak eenvoudig en ook voor beginners goed te maken.

Knutselen met wol vilt

Wol vilt is een prachtig materiaal om mee te knutselen, samen met je kinderen. Wol vilt is altijd duurder maar geeft zo veel mooier resultaat dat ik het je echt kan aanbevelen. Het is veel steviger, de kleuren zijn veel mooier en wol vilt is ook nog eens duurzaam. Ik heb op mijn Pinterest een bord met gratis patronen staan , waarmee jullie samen iets moois kunnen knutselen met wol vilt.

Lees ook :

Beginnersgroep voor de seizoentafel

Hoe mijn liefde voor de seizoenentafel begon

Volg je mij al op Pinterest voor een dagelijkse dosis inspiratie rondom de seizoenentafel ? Doe het vandaag nog, voordat je het vergeet !

Volg:
Delen:

6 Reacties

  1. 9 april 2015 / 15:51

    Een paar jaar geleden heel veel seizoenpopjes gemaakt en nu ligge alle viltlapjes eigenlijk niets te doen.( net als de popjes trouwens)

  2. 10 april 2015 / 05:12

    Wat kun je eigenlijk veel met vilt zeg! Ik vind vooral het seizoenspoppetje erg mooi.

  3. 13 april 2015 / 06:55

    Het begon met de seizoenstafelfiguurtjes, popjes, beestjes, bloemetjes. Maar nu ook kleine kadootjes zoals boekenleggers. Telefoonhoesjes, erg leuk allemaal en zo fijn om mee te werken, dat wolvilt. Want, het moet wel wolvilt zijn, dat werkt zo fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *