Lente boeken op de seizoenentafel

Het is bijna lente en dus tijd voor de lente tafel. Maar heb jij er weleens aan gedacht om lente boeken als achtergrond te gebruiken op jouw seizoenentafel ? Meestal lees of je kijkje samen met je kind mooie prentenboeken. Maar diezelfde boeken die normaal in je boekenkast staan, zo zonde om ze daar te laten staan. Een simpele lente seizoenentafel maak je al met een mooi (prenten)boek, een takje of bloemetje uit de tuin of natuur. En met een mooi seizoentafelfiguur maak je het helemaal af.

Mijn favoriete lente boeken

Als kind ging ik iedere week naar de bibliotheek en dat doe ik nu nog steeds. Toen ik kinderen kreeg nam ik ze dan ook al vroeg mee naar de bibliotheek en nam voor hun kinderboeken mee. Het boek van lente tot zomer was favoriet bij mijn kinderen en ik ben nu nog steeds fan van dit boek . Het boek gaat over kabouter Winke Tinke en is voorzien van prachtige tekeningen in zachte kleuren. Mooi om voor te lezen en om op de seizoenentafel te gebruiken als achtergrond.

Lente boeken op de seizoenentafel
Lente boeken op de seizoenentafel

Pelle’s nieuwe kleren

Het boek Pelle’s nieuwe kleren heb ik eindeloos voorgelezen aan mijn jongste dochter die dit boek voor haar verjaardag kreeg. In dit boek wordt het hele proces van wol wassen, kaarden, spinnen, weven en er dan een mooi pak van naaien beschreven. Heel erg leerzaam voor kinderen, en met een pluk echte schapenwol kan je kind het hele proces van wol bewerken zelf ervaren. Op de foto hieronder zie je hoe ik het boek gebruik als achtergrond op de seizoenentafel .

Lente boeken op de seizoenentafel
Lente boeken op de seizoenentafel
Lente boeken op de seizoenentafel

Het verhaal van de wortelkindertjes

Het verhaal van de wortelkindertjes is een fijn boek om voor te lezen en het past goed in de belevingswereld van jonge kinderen. De wortelkindertjes slapen in de winter diep onder de grond. Als het lente wordt worden door Moeder Aarde gewekt om aan het werk te gaan. Ze maken nieuwe kleertjes, en als de lente begint gaan ze weer naar boven en genieten van de verschillende jaargetijden.

Lente boeken op de seizoenentafel
Lente boeken op de seizoenentafel

Lentefeest

Lentefeest is een prachtige boek voor het hele gezin. Dit familieboek staat vol met mooie verhalen, leuke knutseltips , recepten en liedjes, Het boek is voorzien van prachtige illustraties in zachte tinten die je ook kunt gebruiken als achtergrond op de seizoenentafel.

Lente boeken op de seizoenentafel

Liedje voor de lente

Voorlezen is belangrijk voor kinderen

Toen mijn kinderen klein waren heb ik heel veel voorgelezen Ik hou zelf ook veel van lezen en misschien speelt dat een rol. Mijn oudste dochter heb ik heel lang voorgelezen van de sprookjes van Grimm tot aan alle delen van Harry Potter.

Hou jij van lezen en lees jij je kinderen voor ?

Volg je mij al op Pinterest voor een dagelijkse dosis inspiratie rondom de seizoenentafel ? Doe het vandaag nog, voordat je het vergeet !

Lees ook :

Seizoentafelfiguur : lelietje – van – dalen

Hoe was je een schapenvacht ?

Pin voor later :

Volg:
Delen:

5 Reacties

  1. 12 maart 2015 / 06:49

    Wat een goed idee om boeken op de seizoentafel te zettten.
    Dag, Ariane

  2. 16 maart 2021 / 13:16

    Wat een prachtige boeken allemaal. Sommige tekeningen herken ik wel. Ik krijg helemaal zin in de lente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *