Review seizoenstafel Treasure-box

Je hebt ze vast wel eens gezien, die mooie seizoenstafels die anderen zo prachtig aankleden. Lees mijn review over de seizoenstafel van Treasure-box . En ontdek hoe jij ook op een simpele en praktische manier een mooie seizoenentafel kunt maken. Natuurlijk eerst even kennismaken.

Vertel kort iets over jezelf en het ontstaan van Treasure-box.

Onder mijn label Treasure-box.nl bied ik ‘schatkisten’ en fijne houten producten aan. Want mooie, belangrijke of dierbare spullen met mooie herinneringen verdienen een ‘schatkist’. Hierin kunnen deze schatten bewaard, beschermd en gepresenteerd worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de familiefoto’s, de oude spiegelreflexcamera van opa of elke andere dierbare bezitting. Ik wil deze spullen een plek geven die ze verdienen.

Hoe ben je op het idee gekomen om een seizoentafel te gaan maken ?

Via mijn dochter, die op de Vrije school zit, kwam ik in contact met de
Antroposofie. Van hieruit ben ik het seizoenstafel gaan ontwikkelen. Mijn doel was om een klein tafeltje te maken dat de fantasie zou prikkelen. Er zijn 1000 en 1 mogelijkheden doordat je de verschillende houten elementen van het tafeltje zelf kunt rangschikken, weg kunt laten of eigen materialen kunt toevoegen. Ook vond ik het belangrijk dat het voor een grote groep betaalbaar zou blijven. Dit heb ik gedaan door een slim ontwerp te bedenken dat in een klein doosje past.

Welk hout gebruik je voor het maken van de seizoentafel ?

De delen van de seizoenstafel zijn gemaakt van hoogwaardig berken multiplex (dit is sterker en slijt vaster dan het vaak toegepaste populieren multiplex) en beukenhout. Hierdoor kan er veel en vooral ook lang mee gespeeld worden. Verder kan het opgeborgen worden in een stevig kartonnen doosje. Het is een seizoenstafel dat generaties lang mee kan gaan!

Welke gereedschappen/ machines gebruik je voor het maken van de seizoenstafel ?

In mijn werkplaats gebruik ik voornamelijk kleine elektrische machines en handgereedschap. Vooral de afwerking doe ik met de hand, omdat dit toch het verschil maakt in het handgevoel en de kwaliteit.oe gebruik je de seizoenstafel ?

Hoe duurzaam werk je in je werkplaats ?

Ik gebruik zo veel mogelijk eerlijke en kwalitatief hoogwaardige materialen zoals massief hout, natuurlijke olie en wolvilt. En van de reststukken uit mijn productie maak ik weer kleine items zoals mooie houten sleutelhangers, onderzetters, kaarsenhouders, etc. Niets wordt weggegooid!

Neem een kijkje op www.treasure-box.nl voor mijn producten of neem eens vrijblijvend contact met me op. Ik ben benieuwd naar uw ideeën en wensen!

De seizoenentafel in de praktijk

Misschien heb je ze al wel eens voor bij zien komen, al die prachtige seizoentafels helemaal gestyled , ook nog in de juiste kleuren . Leuk om te zien als je er van houdt, maar het hoeft niet.

Voor mij is de seizoentafel op de eerste plaats een plek voor jou en je kinderen waar jullie samen de kringloop van het jaar kunnen volgen. Kijk wat voor jou en je kinderen haalbaar is. Hieronder geeft ik jou handige tips.

Praktische tips en inspiratie voor de verschillende seizoenen

Voor de nazomer : De bijenmoeder met een baby.

In de onder plaat zitten gaatjes waar je mooie uitgebloeide bloemen kunt plaatsen. Met een mooie prentbriefkaart , en decoratiedoeken maak je op een simpele manier een mooi tafereel voor de nazomer.

Review seizoenstafel Treasure-box door Atelier de Vier Jaargetijden
Review seizoenstafel Treasure-box door Atelier de Vier Jaargetijden

Voor de herfst : De nachtvlinder

Voor deze seizoenstafel heb ik gebruik gemaakt van de rijke natuurschatten die de herfst biedt. Pak je kind(eren) bij de hand en ga samen de natuur in. Misschien vind je wel ook uitgebloeide bloemen, een kaardebol , lege slakkenhuisjes, hazelnoten en een bijna uitgebloeide zonnebloem.

Review seizoenstafel Treasure-b0x door Atelier de Vier Jaargetijden
Review seizoenstafel Treasure-box door Atelier de Vier Jaargetijden

Voor de herfst : popjes gemaakt van Amerikaanse eikels.

En als je geen decoratiedoeken hebt, maak dan gebruik van de natuur. Met een paar mooie bladeren van de eik en een mooi stukje schors , heb je wederom een prachtige herfst seizoenentafel.

Review seizoenstafel Treasure-box door Atelier de Vier Jaargetijden
Review seizoenstafel Treasure-box door Atelier de Vier Jaargetijden

Ook voor de Sint Maarten kun je zonder decoratiedoeken snel een eenvoudig een prachtig tafereel maken . Met wat simpele kabouters uit het boek van de seizoenentafel en wat takken uit de natuur.

Review seizoenstafel Treasure-box door Atelier de Vier Jaargetijden
Review seizoenstafel Treasure-box door Atelier de Vier Jaargetijden

Voor de winter : Koning Winter

Op de winter jaartafel mag natuurlijk Koning Winter niet ontbreken . Met een mooie steen, decoratiedoeken en een kaarsje maak je op een eenvoudige manier dit tafereel.

Review Seizoenstafel Treasure -box door Atelier de Vier Jaargetijden

Voor de lente : de lentebolletjes

Ben je in het bezit van een jaarring van Grims dan kun je een gedeelte er van ook heel eenvoudig gebruiken op de seizoenstafel.

Review seizoenstafel Treasure-box door Atelier de Vier Jaargetijden
Review seizoenstafel Treasure-box door Atelier de Vier Jaargetijden

Mijn conclusie :

Ik ben buitengewoon verrast over de mogelijkheden die de seizoenstafel van Treasure-box biedt. Handig en praktisch in gebruik, betaalbaar en eenvoudig te decoreren.

Deze seizoenstafel is een mooi cadeau voor een verjaardag, voor de Sinterklaas of Kerst , en natuurlijk mag jij jezelf ook wel eens iets moois cadeau doen.

Lees ook :

Duurzaam lavendel seizoentafelfiguur

Nachtvlinder op de seizoentafel

Volg jij mij al op Pinterest voor een dagelijkse dosis inspiratie rondom de seizoenentafel ?

Pin voor later :

Volg:
Delen:

2 Reacties

  1. 2 september 2020 / 12:56

    Wat een superleuk idee! Zoiets spreekt mij erg aan omdat het lekker makkelijk is. En daar houd ik van.

  2. Thea Bod
    Auteur
    5 september 2020 / 16:39

    Ja Nicole , met deze seizoenstafel is het zeker makkelijk om te decoreren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *