Hoe verf je een lapje vilt in unicorn kleuren ?

Het zal je niet ontgaan zijn dat er al geruime tijd een rage is rondom unicorns, oftewel eenhoorns. Ik heb er eerlijk gezegd niet zo veel met rages, maar vind het wel erg leuk dat mijn dochter veel complimenten krijgt sinds ze mijn  unicorn aan haar rugzak draagt.

Vilt verven met eierverf 

Zomer 2018 verfde ik wat lapjes vilt met eierverf van de Lidl die ik nog had liggen, misschien heb jij ook nog wat liggen en anders moet je wachten tot volgend jaar.  Je kunt de tabletjes eierverf per kleur oplossen in water en de lapjes in stukken verven en dan krijg je een lapje met gekleurde banen zoals hieronder op de foto.

Wat je ook kunt doen is een lapje vilt in een pan met water doen en daarboven verschillende kleuren tabletjes eierverf verkruimelen. Deksel op de pan doen en en langzaam verwarmen, door de stoom trekt de kleur van de verkruimelde eierverf in je lapje vilt. Begin met  hele klein beetjes, sommige kleuren overheersen al snel en soms wordt het ook gewoon poepkleur en dat wil je ook niet.
Ik spoel op het laatst de lapjes vilt altijd uit met azijn.
Nadeel van de  2e methode is dat je geen controle hebt over de kleuren. Gewoon doen is de beste methode om te kijken hoe de kleuren zich verhouden tot elkaar.

Unicorn vilt

   

Van zo’n gekleurd lapje maakte ik onderstaande unicorn.

Felt unicorn free felt pattern diy tutorial


Felt unicorn pattern diy tutorial

















Later werd ik er door mijn dochter op geattendeerd dat dit niet helemaal de juiste kleuren waren. De juiste unicorn kleuren zijn roze, blauw en paars . Ik heb alweer wat geleerd en ga zeker nog een keer vilt verven in de juiste kleuren.

Verf jij zelf wel eens lapjes vilt ?

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *