Vilt verven met uienschillen

Hoe verf je wol vilt met met uienschillen  ? 

Wist je dat je vilt kon verven met uienschillen ? Ik was bezig met de koe uit het boerderijboek van Sjikke , nu overgenomen door Sari. Ik vind het boerderijdieren voor kinderen op de seizoentafel leuk en leerzaam voor kinderen . De ontwerpen uit het boerderijboek zijn best wel stevig, dus is het ook gen probleem als je  (klein) kinderen er mee gaan rondlopen.

Kleur uier van een koe 

Aan een koe zit een uier en daar heb je toch een bepaalde kleur vilt voor nodig, die ik niet op voorraad had. Dan zelf maar verven en gelukkig  bewaar ik al een tijdje mijn  uienschillen en kon ik aan de slag.


Vilt verven met uienschillen 

Pan met water opgezet en de schillen samen met het restant van een lapje vilt er in gedaan .
Ik had ergens gelezen dat je geen beitsmiddel nodig had voor verven met uienschillen dus dat heb ik ook maar niet gedaan. Ik ben erg tevreden met het resultaat een mooie natuurlijke kleur voor een uier van een koe.

Tip 

Bewaar je uienschillen  en vraag of vrienden ze ook voor jou willen bewaren. Als je er genoeg hebt verf dan meteen meerdere lapjes tegelijk..
Het is heel makkelijk en ook leuk om met je (klein) kinderen te doen op een regenachtige (vakantie) dag. Ik doe dit soort dingen altijd tussen de bedrijven door en heb dit keer alleen een restant lapje geverfd, zo zonde , niet echt nagedacht ! Meerdere lapjes vilt tegelijk verven is net zo makkelijk en van die lapjes vilt kun je bijvoorbeeld weer mooie paddenstoelen  of iets anders van maken .

Waldorf nature table natural dying Atelier de Vier Jaargetijden
Volg:
Delen:

7 Reacties

 1. 3 september 2011 / 09:56

  Ziet er goed uit!!! erg mooi.. Heb je alleen uienschillen gebruikt of ook aluin??
  Liefs Angela

 2. 3 september 2011 / 10:18

  Je kunt daar ook heel leuk eieren mee verven met Pasen. Net als met verse spinazie en rode kool!

  Het ziet er iig prachtig uit!

 3. 5 september 2011 / 08:34

  Leuk! Ik heb vorig jaar een hele berg wol met uienschillen geverfd, was een heel jaar schillen aan het sparen. Ik bedacht met later dat ik ook wel even aan de groentenboer had kunnen vragen voor de schillen onderuit het krat.

 4. 10 september 2011 / 20:36

  ik verf altijd paaseieren met uienschillen, ook heel mooi!
  ben benieuwd naar de hele koe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *