Internationale dag van het kind op de seizoenentafel

1 juni – Internationale dag van het kind 
Is een feestdag die in verschillende landen wordt gevierd. Ouders bezoeken dan met hun kinderen een pretpark, dierentuin of museum. In Nederland wordt deze dag niet gevierd.

Alle kinderen een seizoentafel 
Op deze speciale dag voor het kind zou ik alle kinderen een seizoentafel willen geven. Waarom , nou gewoon omdat het leuk en leerzaam is. Een seizoentafel is een plek in huis waar de kringloop van het jaar gevolgd kan worden. En dat hoeft helemaal niet moeilijk of duur te zijn en ik ga je daarbij helpen.

Begin van jouw seizoentafel 
Je hebt vast nog wel een plekje vrij in jouw huis, dat kan de vensterbank zijn , een plank in je boekenkast of een houten dienblad of iets anders. Ik vind het mooi om een flanellen lap te gebruiken in de kleur van het seizoen maar als je die niet voorhanden hebt dan kan het natuurlijk ook zonder.

Opbouw van jouw seizoentafel 
Je zoekt een mooi prentenboek van je (klein) kind of uit de bieb, pluk samen wat bloemen uit de natuur , zoek iets om ze in te doen en dan heb je al een eenvoudige seizoentafel. Jij blij en jouw (klein) kind ook blij. Alles wat er nu gevonden wordt aan slakjes, steentjes , lieveheersbeestjes alles mag vanaf nu op de seizoentafel.

 
Internationale dag van het kind op de seizoenentafel
Volg:
Delen:

6 Reacties

 1. Anoniem
  2 juni 2015 / 06:31

  dat is een leuk idee !

 2. 2 juni 2015 / 06:56

  @ Knutselpret erg leuk om samen met je kleinkinderen een seizoentafel te maken waarop ze alle schatten van de natuur mogen bewaren.
  Groet Thea

 3. 3 juni 2015 / 05:10

  Wat een mooi boek heb je daar neergezet! Op deze manier een seizoenstafel maken ik zelfs wel. Lekker laagdrempelig.

 4. 3 juni 2015 / 05:59

  @ Vlijtig Liesje dit is inderdaad een hele gemakkelijke manier om een siezoentafel te maken.En natuurlijk kun jij het ook op deze manier.
  Groet Thea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *