Sinterklaas op de jaarring

Oh help, het is alweer zover. Sinterklaas komt weer aan in het land en je hebt nog helemaal niets voor op de seizoenentafel. Maar wacht eens even je had toch ooit zo’n jaarring gekocht, maar je weet eigenlijk niet wat je erop moet zetten. Zoek direct de ring op en kijk eens hoe mooi deze kegelpopjes op jouw jaarring kunnen staan voor het grote Sinterklaasfeest. En het paaardje hoort er natuurlijk ook bij.

Sint, Piet en paardje op de jaarring
Sinterklaas , Piet en het paard op de jaarring

Waarom een jaarring gebruiken voor het Sinterklaasfeest ?

Een jaarring gebruik je om speciale momenten te vieren samen met je kinderen. Voor de verschillende jaarfeesten en seizoenen en dus ook als aftelmoment tot het spannende Sinterklaasfeest.  Je herkent de vraag van “mama, hoeveel nachtjes slapen nog voordat Sinterklaas komt ” van jouw kinderen vast wel. En daarom laat ik je zien hoe jij met de jaarring samen met je kinderen kunt aftellen naar het Sinterklaasfeest.

De jaarring geeft rust tot pakjesavond

Als ouder/verzorger zul je merken dat het Sinterklaasfeest een spannende tijd is voor jonge kinderen. Persoonlijk vind ik het Sinterklaasjournaal veel te vroeg beginnen en soms gebeuren er enge dingen waar je kind niet van kan slapen of opeens weer in bed gaat plassen .

Als je een jaarring gebruikt voor pakjesavond kun je samen met je kinderen iedere dag Sint en Piet een gaatje verder zetten. Je kunt hier natuurlijk ook pepernoten of het paardje voor gebruiken en dan zet je Sint en Piet aan het einde van de ring. Je kunt de ring in delen neerleggen of achter elkaar. Tussen de delen door kun je kleine schoencadeautjes leggen zodat je kinderen ook weten wanneer ze de schoen mogen zetten. Zo creeër je rust voor jezelf en je kinderen.

Jaarring Sinterklaas
Jaarring Sinterklaas

Creatief omgaan met jouw jaarring

Zoals je ziet op de foto hierboven heeft mijn ring 12 gaatjes, dat is te weinig voor het aantal dagen tot 5 december. Gebruik bij de jaarring een mooie kaart van Sinterklaas, zet een klomp /schoen met hooi en wortel erbij en je bent klaar. ( Hooi + wortel moet je er zelf even bij denken, na mijn verhuizing kon ik het hooi en de wortel van vilt even niet vinden. Ga een beetje creatief om met de jaarring en laat vooral je kinderen ook helpen met het decoreren.

Paard van Sinterklaas

Het paard van Sinterklaas past niet in een gaatje van de jaarring en heeft ook geen stekertje ( voetje) Het paardje is ca. 7 cm hoog en laat je gewoon mee huppelen tussen de jaarring door. Of pak je mooi in als schoencadeautje .

Paard van Sinterklaas van vilt op de seizoenentafel
Paard van Sinterklaas op de jaarring

Lees ook :

Hoe maak je een advent seizoenentafel ?

Duurzame Sinterklaas cadeaus waar jouw kinderen heel blij van worden

Wil jij ook zelf de seizoenentafel van jouw dromen maken ? Vind je het lastig om zelf het wiel uit te vinden, en ben je echt een beginner en kun je wel wat ondersteuning van een groep gebruiken ? Meld je dan ook voor mijn Facebookgroep maak jouw eigen seizoenentafel- begin bij de basis

Pin voor later :

Volg:
Delen:

6 Reacties

 1. 18 november 2022 / 13:09

  Via via heb ik wel eens gehoord over jaarringen, maar heb ze nooit gebruikt. Ik vind dit wel echt een heel gaaf idee en wat heb je het mooi gemaakt!

  • Thea Bod
   Auteur
   20 november 2022 / 11:21

   Dank je wel Kimberley, de eerste jaarringen waren van Grimms. Online zijn er nu veel te koop.

 2. 29 november 2022 / 20:47

  Wat een leuk idee en de foto’s maken het echt af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *