IJsberen op de seizoentafel

Heel erg lang geleden toen ik begon met het maken van vilt  figuren zag je ijsberen, iglo’s, en ook nog eskimo’s op de seizoentafel in de winter

Ontwerpen voor de seizoentafel veranderen   

Tijden veranderen en ook de ontwerpen voor de seizoentafel veranderen. daarmee.  Wat begon als een stukje natuur van buiten naar binnen halen en daarmee leven met de seizoenen , is verandert in meer ontwerpen die ik huis decoratie noem.
Niets mis mee hoor, ook heel mooi als je ervan houdt en ik maak ook huis decoraties, waarom niet ? Toch heb ik af en toe heimwee naar de seizoentafels van vroeger, noem het nostalgie, of zou het aan mijn leeftijd liggen ?


IJsberen op de seizoentafel 

Ik heb wel wat met ijsberen, vind ze leuk om te zien. Mijn jongste dochter heeft lange tijd rondgelopen met zo’n klein ijsbeertje in haar hand. Het ijsbeertje kwam aan haar einde omdat ze verschroeid was onder een lampje dat op mijn nachtkastje lag en nog altijd opgehangen moest worden !
En ook was het ijsbeertje een keer op school blijven liggen toen ik schoon moest maken op vrijdagmiddag in de klas. Gelukkig was er nog iemand op school en na lang zoeken vonden we het ijsbeertje terug in de kleuterklas.
Afgelopen tijd maakte ik opnieuw deze ijsberen , vooral die kleine zijn zo schattig .

Zie jij nog wel eens eskimo’s , ijsberen en iglo’s op de seizoentafel ?

Waldorf nature table winter polar bears
Volg:
Delen:

1 Reactie

  1. 8 januari 2018 / 14:57

    Heel leuk die ijsberen, ben al lang van plan om een iglo met ijsberen en Inuit(blijkbaar mogen we geen "eskimos" meer zeggen) te maken maar er komt altijd iets anders (voornamelijk geboorte kadootjes) tussen. Maar nu onze eerste kleindochter op komst is, wil ik er zeker werk van maken. Wordt dat echt niet meer zoveel gezet ? Vind dat nochtans heel mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *