Wol vilt verven met sneeuw

Op diverse blogs zag ik foto’s van sneeuw verven en omdat er hier de afgelopen week nog heel veel sneeuw lag , heb ik ook een poging gedaan. Ik helemaal niet van sneeuw, maar verven met sneeuw is leuk . Echt een keer proberen ,  ook leuk om met je (klein) kinderen te doen !
 

Wat heb je nodig voor wol vilt verven ?

 • Wol vilt, zijde of ander materiaal 
 • Wol verf
 • Plastic bloempotten of yoghurt emmertjes met gaatjes
 • Oude opvangbak  

Hoe verf je wol vilt in de sneeuw ? 

Ik heb  2 plastic bloempotten gebruikt maar als je die niet hebt gebruik dan wat anders. Plastic emmertjes van de yoghurt en grote bakken van de kwark kun je ook gebruiken. Steek er dan met een breinaald gaatjes in. Die breinaald maak je eerst even warm in een vlam van je gasfornuis of iets anders. 
 

Gebruik bloempotten en emmertjes met gaten 

Leg het materiaal wat je wilt verven in de bloempot waarin gaatjes zitten. Ik heb wit wol vilt , een stuk wit naaldvilt en een rest stukje zijde gebruikt. Kijk wat je in huis hebt aan materialen en ga het experiment aan. Het wol vilt en naaldvilt boven in de bloempotten gelegd en het restant zijde onder de bloempotten.
 
 
 
 
 
Bedek het vilt met sneeuw en strooi daar boven op een heel klein beetje wol verf. Gebruik niet teveel kleuren anders krijg je zo’n smerige bruine poepkleur.   
 

 
 
 
 
De bloempotten met daaronder een lekbak binnen gezet  en een paar dagen laten staan. Toen ik alles had uitgespoeld, bleek de aqua kleur erg overheersend te zijn en heb ik weer sneeuw geschept en er nog een beetje gele verf er op gedaan.
 

Resultaat van wol vilt , zijde en naaldvilt verven met sneeuw en wol verf 

 
 
 
Als de sneeuw smelt neemt dit de verf mee, het materiaal dat onder de bloempot ligt zal anders kleuren omdat het in het smeltwater ligt. Je ziet aan de linkerzijde 2 lapjes wol vilt en aan de rechterzijde een restant naaldvilt. In het midden een lap zijde die dus duidelijk veel lichter van kleur is omdat deze in het smeltwater lag. 
 
 
Volg je mij al op Pinterest voor een dagelijkse dosis inspiratie rondom de seizoenentafel ? Doe het vandaag nog, voordat je het vergeet !
 

Lees ook :

Hoe verf je sprookjesvilt ?

Hoe verf je een lapje vilt in unicorn kleuren ?

Pin voor later :

Hoe verf je wol vilt met sneeuw ?

Volg:
Delen:

12 Reacties

 1. 5 januari 2011 / 19:45

  Wat bijzonder, nooit van gehoord.
  Wel een ontzettend mooi resultaat.
  Groetjes, Marleen.

 2. 5 januari 2011 / 21:39

  Ik heb hier nog nooit van gehoord. Wat leuk! Het resultaat ziet er prachtig uit! Blijft de kleur ook goed zitten?

 3. 6 januari 2011 / 08:39

  Fantastisch!!! Ik vind de kleuren erg mooi! En het lijkt me ook erg leuk om te doen! Ga ik een proberen! Er ligt nog steeds sneeuw hier, maar nu lijkt het me minder geschikt, het is geen mooie sneeuw meer. Helaas. Maar ik wacht geduldig op de volgende bui :-)).
  Dankjewel voor de beschrijving!
  groetjes, Gera

 4. 6 januari 2011 / 15:57

  Ziet er heel leuk uit,die lappen kun je mooi voor het voorjaar gebruiken. Ik hoop dat de sneeuw weg blijft, maar als ze wel komt weet ik wat ik er mee kan doen

 5. 8 januari 2011 / 20:48

  Gelukkig nieuwjaar! En wat een leuke dingen heb je weer gemaakt…schattig sneeuwklokje en dan die leuke olifantjes! Maar dit verven met behulp van sneeuw is helemaal nieuw voor mij, erg mooi resultaat hoor, voor herhaling vatbaar.
  Groetjes van mama lievheersbeestje.

 6. Anoniem
  9 januari 2011 / 12:44

  Ik kende deze techniek helemaal niet, maar het ziet er heel mooi uit! Al een idee wat je er van gaat maken?

 7. 9 januari 2011 / 21:13

  @ Severine, ik weet niet of de kleur goed blijft zitten maar hoop het wel.
  @ aukjesatelier , nee ik heb nog helemaal geen idee wat ik van de verschillende lapjes ga maken maar eens komt er een dag dat ik er iets moois van ga maken!
  Groet Thea

 8. 9 januari 2011 / 22:40

  Thea, wat ontzettend leuk dat je ons mee laat kijken, dit kende ik niet en vind het heel leuk om te zien hie je het vilt kunt verfen met sneeuw en dan zulk mooi resultaat, prachtig!

  Ben ook blij voor (mezelf en) jou dat alle sneeuw en gladheid weg is, geen pretje om naar buiten te moeten en inderdaad een fiets geeft dan ook niet veel houvast, ik weet dit uit ervaring šŸ˜‰

 9. 10 januari 2011 / 10:27

  Hoi Thea,

  wat ontzettend leuk, ook ik kende het niet, maar heb zeker weer iets bijgeleerd, dankjewel!!

 10. 14 februari 2021 / 11:22

  Heel bijzonder dit en nooit gezien maar de sneeuw ligt er nog even dus wellicht ga ik het ook eens proberen. Dank je wel om deze mooie tip te delen. Groetjes, Tine

 11. Thea Bod
  Auteur
  14 februari 2021 / 12:58

  Ik deel graag tips Tine en hier ligt ook nog heel veel sneeuw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *