Koning winter op de seizoenentafel

Het is winter maar er ligt geen sneeuw, kun je dan wel Koning Winter op de seizoenentafel zetten ? 

Koning Winter met of zonder sneeuw  

Koning winter is de centrale figuur in het boek Olle’skitocht.  Een prachtig prentenboek om samen met je kind te lezen, maar ook mooi als decoratie op de seizoentafel.
Maar wat doe je met de seizoentafel als er geen sneeuw ligt ? Dan gebruik je een bruine decoratiedoek als ondergrond en dat stelt dan de aarde voor. Het dooit dan natuurlijk gewoon. En je kunt met de bruine doek ook alvast een holletje maken voor de wortelkindjes die nog onder de grond liggen te slapen. Daar liggen ze te wachten tot Moeder Aarde ze roept dat het lente is. 
 
 
 
Waldorf nature table winter felt king winter
 
Op onderstaande foto staat Koning Winter naast een dennenboom. De boom is gemaakt naar een patroon van Atelier Wolfjes Wereld
 
 
 
Waldorf nature table winter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Sneeuwklokjes op de seizoentafel 

Koning winter alleen op de seizoentafel oogt een beetje kaal, ik wilde ijsberen erbij maken maar kon het patroon  niet vinden. IJsberen in het Hollandse klimaat vind je misschien ook wel wat ver gezocht, maar in de verbeelding van kinderen kan het allemaal. 
 
Er konden dus geen ijsberen gemaakt worden, maar wat dan ? Olle ben ik al aan het tekenen , die werd het dus ook niet.  Toen dacht ik aan sneeuwklokjes  zo teer maar ook sterk. Wist je dat sneeuwklokjes de eerste bloemenkinderen zijn op de seizoenentafel ? Ze zijn zo mooi en steken vaak als eerste hun groene  kopjes boven de aarde uit. Met het klingelende belletjes kondigen ze de lente aan !
 
Snowdrops waldorf winter naturet table
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lees ook : 
 
 
 
Volg je mij al op Pinterest voor een dagelijkse dosis inspiratie rondom de seizoenentafel ? Doe het vandaag nog, voordat je het vergeet !
 

 

Pin voor later :

Volg:
Delen:

10 Reacties

 1. 22 januari 2019 / 17:26

  Mooie koning winter! Meestal loop ik achter de feiten aan met mijn seizoenstafel, maar ik ben deze keer goed voorbereid. Een sneeuwman, koning winter en een sneeuwelf. Heb ze gekocht, want ik wist dat ik geen tijd zou hebben om ze te maken.
  Om het helemaal compleet te maken zou ik er wel een ijsbaan bij willen maken, maar dan moet ik nog op zoek naar het juiste materiaal.
  Je sneeuwklokjes zijn dotjes 🙂

  • Martine De Bie
   26 januari 2022 / 10:37

   Ik maak meestal een ijsvijver met behulp van een spiegel! Martine

 2. 22 januari 2019 / 17:49

  Wat een mooie koning winter heb je en de kaart ook zo prachtig.
  Ik ben dol op sneeuwklokjes, zowel als poppetje, als in het echt.
  Groetjes Anita

 3. 22 januari 2019 / 19:19

  @ Anita, er is niets mis mee om leuke figuren te kopen voor je seizoentafel als je daar zelf geen tijd voor hebt. Ben wel heel benieuwd hoe jouw seizoentafel eruit ziet ?

  Groet Thea

 4. 22 januari 2019 / 19:26

  @ Juffrouw Ooievaar, die kaart heb ik zelf getekend naar een voorbeeld van een andere Koning Winter die ik eerder maakte. Ik hou ook van sneeuwklokjes, zo leuk om te zien.

  Groet Thea

 5. 23 januari 2019 / 10:17

  Ik heb gemengde gevoelens. Ik vind het heel mooi, maar als de kinderen en echtgenoot er doorheen moeten fietsen dan maak ik me een beetje zorgen.

  Ik vind Koning Winter echt een prachtig poppetje!

 6. 23 januari 2019 / 21:11

  @ Dank je wel Nicole, ik snap je zorgen helemaal. Ik moet ook op de fiets door de sneeuw. Helaas worden binnenwegen niet gestrooid en loop ik met de fiets aan de hand te ploeteren door de sneeuw of ik glij weg met mijn fiets :-((
  Ik ben echt meer van de lente !

  Groet Thea

 7. 26 januari 2019 / 09:18

  Ja zonder sneeuw is het niet echt winter voormij maar vanmorgen was alles weg ook wel weer lekker met al mijn mannen aan de weg

 8. 26 januari 2019 / 16:04

  @ Albèrtje ik was vanmorgen zo blij dat alle sneeuw weg was.Echt heerlijk om weer normaal te kunnen wandelen en fietsen, niet bang te zijn dat ik onderuit ga.
  Groet Thea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *