Wortelkindertjes op de seizoentafel

Heb jij al wortelkindertjes op de seizoentafel of jaarring staan ? Of weet je niet waar ik het over heb ? Lees dan gewoon even verder.

Wat zijn wortelkindertjes ?

Wortelkindjes zijn gebaseerd op het boek vanseizoentafel en ook op de Grimms jaar- of verjaardagsring

Waar gaat het verhaal van de wortelkinderen over ?

In de winter slapen de wortelkinderen onder de grond. maar zodra de lente in aantocht is wekt Moeder Aarde de kinderen met een kaars. Ze moeten aan het werk om nieuwe kleertjes te maken. Ieder wortelkindje kiest een eigen kleur lapje, de boterbloem kiest voor een mooi geel lapje, het sneeuwklokje voor een wit lapje, een rood lapje voor de klaproos en het vergeet-mij-nietje kiest een mooie hemelsblauwe kleur.

Als alle nieuwe kleertjes klaar zijn worden de andere dieren die ook onder de grond geslapen hebben wakker gemaakt. En als alles klaar is mogen de wortelkindertjes en dieren in optocht naar de aarde om daar samen te genieten van de lentezon. In de zomer dansen ze op hun blote voetjes heerlijk rond met alles wat bloeit en groeit. Zodra het in de herfst weer begint te waaien, keert iedereen weer terug naar de aarde.

Het is echt een prachtig boek om samen met je je kind(eren) de verschillende seizoenen te beleven. Het boek bevat prachtige pagina grote afbeeldingen, mooi om op de seizoentafel te zetten.

Hoe maak je wortelkindjes ?

Wortelkindertjes kun je maken van verschillende materialen zoals wolvilt, maar ook van flanel of velours.

Wortelkindje van vilt op de seizoentafel
Wortelkindje op de seizoentafel

Wortelkindjes op de seizoentafel

Als je gaat voor een echte seizoentafel, kijk dan eens rond in de natuur, misschien vind je wel een mooi stukje schors waar de wortelkindjes mogen slapen tot de lente begint. Je kunt met decoratiedoeken ook wel een mooi holletje voor de wortelkindjes maken. Voor meer inspiratie volg mijn Pinterest bord Moeder Aarde en de wortelkindjes .

Wortelkindjes op de seizoentafel
Wortelkindjes op de seizoentafel

Wortelkindjes op de Grimms jaarring

In steeds meer gezinnen krijgt de jaar- of verjaardagsring een vaste plek in huis. Deze wortelkindertjes passen precies in de jaarring en dat neemt niet veel plaats in. Met een ansichtkaart en iets uit de natuur maak je een simpele seizoentafel die niet veel plaats inneemt.

Wortelkindjes op de seizoentafel Grimms verjaardags- of jaarring
Wortelkindertjes op de Grimms verjaardagsring

Staan er op jouw seizoentafel al wortelkindjes ?

Lees ook :

Driekleurige bloemenfiguren op de seizoentafel

Beginnersgroep voor de seizoentafel

Pin voor later :

Wortelkindjes op de seizoenstafel

Volg:
Delen:

1 Reactie

  1. 26 februari 2020 / 10:52

    Ik wist niet wat wortelkindjes waren, dus dank voor de uitleg. Ze zijn schattig zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *