De waarheid over mijn kerst seizoentafel

Wil je de waarheid weten over mijn kerst seizoentafel, lees dan even verder. Natuurlijk verwacht je bij iemand die al meer dan 20 jaar seizoentafel figuren maakt ook een prachtige kerstgroep van vilt. Nou ik zal je eerlijk zeggen, zo’n seizoentafel heb ik helemaal niet.

Eenvoudige Kerstmis

Natuurlijk ben ik opgegroeid met Kerstmis vieren. We gingen naar de nachtmis en in mijn kinderlijke herinnering lag er dan altijd sneeuw, wat natuurlijk helemaal niet zo was. Verder werd er natuurlijk veel te veel gegeten en eindeloos naar Sisi en ski schans springen gekeken. Ik vond het als kind ook al van die verplichte hangdagen en was altijd blij dat het gewone leven weer op gang kwam. Later werkte ik jarenlang in de horeca en natuurlijk ook met de kerstdagen. Dat was altijd leuk en gezellig, maar natuurlijk ook keihard werken.

Ik heb niet zoveel met de tradities rondom Kerstmis en dat het toch vooral gezellig moet zijn met familie en vrienden. Ik hoor steeds meer mensen klagen over al die verplichtingen en dan denk ik waarom stop je er dan niet mee ? Mij hoor je niet klagen, ik ben helemaal niet van de tradities en ook niet van kerstdrukte in de winkels, kerstviering die ieder jaar anders moet, het overbodige luxe eten, file lopen op 2e kerstdag bij de Intratuin , de Ikea en meubelboulevards. Als jij dit soort dingen wel leuk vindt, gewoon blijven doen hoor.

Ik ben niet zo’n uitbundig type en hou van het gewone leven. Om me heen hoor ik ook wel mensen die Kerstmis vieren in pyjama en boerenkool, ook lekker toch !

Seizoentafelfiguren voor de kerstgroep

Wat ik wel heel erg leuk vind, is seizoentafel figuren maken voor de kerstgroep. En als je kinderen hebt is het helemaal leuk, dan verplaatsen ze alle figuren altijd en spelen graag met de schapen. Ik heb ooit jaren geleden een complete kerstgroep gemaakt . en daarna nooit meer. Ieder jaar denk ik toch wel leuk zo’n mooie kerstgroep van vilt , en misschien moet ik er volgend jaar weer eens aan beginnen.

Mooie boeken om samen met je kinderen te lezen in deze periode zijn winterlicht “> winterlicht

Zweeds dala paard op de seizoentafel

Wat ik dan wel deed , afgelopen kerstdagen ? Ik maakte eerder dit dennenboompje naar een patroon van Wee Folk Art en daarbij maakte ik ook nog een Sweeds dala paardje , samen toch ook een beetje Kerst op de seizoentafel.

Dennenboom en dala paardje van vilt voor op de kers seizoentafel
Dennenboompje met dala paardje van vilt

Lees ook :

Gratis viltpatronen voor Kerstmis

Inspiratie voor de kerstmis en drie koningen seizoenstafel

Volg je mij al op Pinterest voor een dagelijkse dosis inspiratie rondom de seizoenentafel ?

Pin voor later :

de kerst seizoentafel

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *