Hoe maak je een houten wandplaat voor Sinterklaas ?

Deze houten wandplaat voor  Sinterklaas  heb ik ruim 10 jaar geleden met heel veel plezier gemaakt. Het ontwerp komt uit het boek beweegbare wandplaten van Roswita Ockeloen.

Het is een prachtig boek met heel veel voorbeelden om zelf aan de slag te gaan. Ik heb het boek al jaren in mijn bezit en ben er nog steeds enthousiast over. Eerst lekker met de figuurzaag aan de slag en dan beginnen met tekenen en schilderen. Er staan ook hele leuke kleine ontwerpen in waar je meet kunt beginnen. 

 Ik heb er geen beweegbare plaat van gemaakt, vond het toen in die tijd teveel gedoe en was bang dat mijn kinderen de touwtjes snel kapot zouden trekken. Ik heb Sinterklaas en de pieten gewoon vastgezet tussen 2 platen. Het geheel bestaat uit 3 platen, de voorplaat , een tussen plaat  en de achter plaat.

Hoe begin je met het maken van een houten wandplaat ?

Ik had eerlijk gezegd helemaal geen ervaring met het maken van houten wandplaten toen mijn kinderen op de vrije school zaten. Iedere ouder met kinderen op de vrije school, kent de drukke tijd die al begint bij het knollen hollen.  Daarna mag je het Sinterklaas cadeau voor jouw kind(eren) gaan maken. En ik mocht 2 beweegbare wandplaten maken, wat ik toen best wel lastig vond. Ondanks die drukke tijd met ook nog een kind dat jarig is net voor de Sinterklaas, merkte ik dat het schilderen van zo’n houten beweegbare wandplaat mij ook wel heel veel plezier en ontspanning bracht. Omdat ik het zo erg leuk vond , durfde ik het later ook aan om deze houten wandplaat voor Sinterklaas te maken.

Hoe maak je een houten wandplaat voor Sinterklaas
Hoe maak je een houten wandplaat voor Sinterklaas ?

Wat heb je nodig voor het maken van een houten beweegbare wandplaat ?

Ik heb deze zelfde houten wandplaat nogmaals gemaakt maar dan twee keer zo groot en cadeau gegeven aan de kleuterjuf van mijn kinderen . Helaas geen foto van, maar het was fantastisch om te doen. En als ik deze houten wandplaat dan weer zo zie, dan denk ik waarom stel ik het maken van beweegbare wandplaten toch weer uit, terwijl ik het zo leuk vind ?

Hoe maak je een houten wandplaat voor Sinterklaas ?

Lees ook :

Sinterklaas cadeaus maken op de vrije school

Duurzame Sinterklaas cadeaus waar jouw kinderen heel blij van worden

Welke Sinterklaas cadeaus koop jij voor je kind ?

Pin voor later :

Volg:
Delen:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *