Sinterklaas cadeaus maken op de vrije school

Toen mijn kinderen op de vrije school begonnen , ging er voor mij een wereld open op het gebied van handvaardigheid. En met het maken van Sinterklaas cadeaus kon ik me helemaal uitleven. De saamhorigheid onder de ouders op de werkavonden waren zo fijn. En natuurlijk werd er onderling ook veel gemopperd, waar we de tijd vandaan moesten halen om alles op tijd af te krijgen. Voor mij was het een fantastische tijd waarin ik heel veel geleerd heb.

Creatief of handig

Ik zou mij zelf in die tijd niet echt creatief noemen. Heb mijzelf veel aangeleerd, door heel veel te oefenen. Heb het niet van huis uit meegekregen. Breien en haken heb ik wel geleerd op de lagere school maar dat was niet echt een succes. En verder heb ik kruissteek patronen geborduurd en ook nog voor mijn nichtje mijn eerste popjes gemaakt uit het boek bloemenfiguren van vilt

Tekenmappen op de vrije school

Als ik me goed herinner was het in de eerste klas dat ik een tekenmap mocht maken als Sinterklaascadeau . Voor mijn oudste dochter kreeg ik echt een hele grote teken map mee naar huis. Zij was in die tijd een echt paardenmeisje en het leek met zo leuk om voor haar een tekening van paarden op haar map te maken. Het zou natuurlijk beter zijn geweest dat ik het grote paard op de voorgrond had getekend en de boer, boering en boerderij op de achtergrond. Dat wist ik toen nog niet, het was gewoon een beginnersfout maar gelukkig was mijn dochter erg blij met haar map. En dat is natuurlijk het allerbelangrijkste dat je kind er blij mee is. Jouw kinderen vinden alles mooi wat jij maakt als ze klein zijn. Die periode gaat snel, dus geniet er extra van ;-))

Sinterklaas cadeaus maken op de vrije school.
Sinterklaas cadeaus maken op de Vrije school

Voor mijn jongste dochter kreeg ik gelukkig een iets kleinere tekenmap mee naar huis als Sinterklaas cadeau. Voor haar maakte ik een tekenmap met Niels Holgersson omdat ik Niels Holgersszo lief vond. Ik moet er eerlijk bij vertellen dat zij er helemaal niet zo weg van was. Dat moest ik verplicht van jou kijken, kreeg ik later terug. Zij vond Pipi Langkous helemaal het einde, zo leuk , ze dacht als kind dat Pipi echt op water kon lopen !

Tekenmap vrije school Niels Holgersson
Sinterklaas cadeaus maken op de Vrije school
Sinterklaas cadeaus maken op de Vrije school

Beweegbare wandplaten

Als ouder leerde ik ook nog figuurzagen op school. En mocht ik voor beide kinderen een beweegbare wandplaat maken , en dat vond ik echt leuk !

In de kleuterklas had ik voor het eerst een klein kabouterplaatje gemaakt met de figuurzaag en nu mocht ik als ouder een beweegbare wandplaat maken en dat vond ik toen best wel moeilijk. Later kreeg ik de smaak helemaal te pakken en maakte ik deze beweegbare wandplaat zelfs 2 keer .

Voor mijn oudste dochter maakte ik een beweegbare wandplaat met herfst afbeeldingen. Naast de kabouter zie je op de onderste draaischijf, wat kleine herfst figuren. Dat vond ik nog best wel moeilijk om ze natuurlijk op de juiste plek moeten zitten zodat ze aan de voorkant goed te zien zijn.

Beweegbare houten wandplaat herfst
Sinterklaas cadeaus maken op de Vrije School

Voor mijn jongste maakte ik een winter wandplaat met kabouters De bovenplaat schilderde ik zelf en op de onderste draaiplaat heb ik gewoon kopieën geplakt uit het boek van herfst tot winter van Lidwien van Geffen .

Sinterklaas cadeaus maken op de vrije school

Sinterklaas cadeaus op de vrije school

Lees ook :

Houten berkenschijven van de Action voor op de seizoentafel

Houten wandplaten op de seizoentafel

Volg je mij al op Pinterest voor een dagelijkse dosis inspiratie rondom de seizoenentafel ?

Wat heb jij gemaakt als Sinterklaascadeau voor jouw kind op school ?

Pin voor later :

Volg:
Delen:

3 Reacties

 1. 4 december 2019 / 10:57

  Wat heb je mooie dingen gemaakt voor je kinderen! Ze boffen met zo’n handige moeder.

 2. Thea Bod
  Auteur
  5 december 2019 / 17:48

  Dank je wel Nicole, heb het altijd met veel plezier gedaan.

 3. Mila
  19 oktober 2023 / 10:46

  Wij krijgen een houten plaat mee naar huis. Heb nu voor 2 kinderen echt geworsteld met welke verf ik moet gebruiken op hout. Vind acrylverf zo hard… welke verf heb jij gebruikt om op hout te schilderen?

  Groetjes Mila

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *