Sinterklaas cadeau’s op de vrije school

Toen mijn kinderen op de vrije school begonnen , ging er voor mij een wereld open op het gebied van handvaardigheid. En met het maken van Sinterklaas cadeau’s heb ik echt veel geleerd.

Creatief of handig

Ik zou mij zelf in die tijd niet echt creatief noemen. Heb mijzelf alles aangeleerd, heb het dus niet van huis uit meegekregen. Breien en haken heb ik wel geleerd op de lagere school maar dat was niet echt een succes. En verder heb ik kruissteek patronen geborduurd en ook nog voor mijn nichtje mijn eerste popjes gemaakt uit het boek bloemenfiguren van vilt

Tekenmappen

Als ik me goed herinner was het in de eerste klas dat ik een tekenmap mocht maken als Sinterklaascadeau . Voor mijn oudste dochter kreeg ik echt een hele grote teken map mee naar huis. Zij was in die tijd een paardenmeisje en het leek met leuk om voor haar een tekening van paarden op haar map te maken. De verhoudingen zijn natuurlijk helemaal niet goed, het grote paard had op de voorgrond moeten staan en de boerderij met boer en boerin op de achtergrond. Mijn dochter was er blij mee en dat is natuurlijk het belangrijkste.

Tekenmap met paarden als sinterklaas cadeau op de vrije school
Tekenmap vrije school

Voor mijn jongste dochter kreeg ik gelukkig een kleinere tekenmap mee naar huis als Sinterklaas cadeau. Voor haar maakte ik een tekenmap met Niels Holgersson omdat ik Niels zo lief vond. Ik moet er eerlijk bij vertellen dat mijn kinderen er helemaal niet zo weg waren van Niels Holgersson. Mijn jongste was vond Pipi Langkous echt leuk, en ik hoorde later pas dat ze dacht dat Pipi echt op water kon lopen !

Tekenmap vrije school Niels Holgersson
Tekenmap Niels Holgersson vrije school

Beweegbare wandplaten

Ik mocht als ouder ook nog een beweegbare wandplaat maken voor mijn kinderen en dat vond ik echt leuk. In de kleuterklas had ik voor het eerst een klein kabouterplaatje gemaakt met de figuurzaag en nu mocht ik als ouder een beweegbare wandplaat maken en dat vond ik toen best wel moeilijk. Later kreeg ik de smaak helemaal te pakken en maakte ik deze beweegbare wandplaat zelfs 2 keer !

Voor mijn oudste dochter maakte ik deze beweegbare wandplaat met herfst afbeeldingen. Naast de kabouter zie je de onderste draaischijf, best nog wel moeilijk om daar wat herfst figuren op te schilderen zodat ze goed te zien zijn aan de voorkant.

Beweegbare houten wandplaat herfst
Beweegbare wandplaat herfst

Voor mijn jongste maakte ik een winter wandplaat met kabouters De bovenplaat schilderde ik zelf en op de onderste draaiplaat heb ik gewoon kopieën geplakt uit het boekBeweegbare houten wandplaten winter

Beweegbare wandplaat winter

Wat heb jij gemaakt als Sinterklaascadeau voor je kind op school ?

Pin voor later :

Pin Sinteklaas cadeau’s op de vrije school
Volg:
Delen:

2 Reacties

  1. 4 december 2019 / 10:57

    Wat heb je mooie dingen gemaakt voor je kinderen! Ze boffen met zo’n handige moeder.

  2. Thea Bod
    Auteur
    5 december 2019 / 17:48

    Dank je wel Nicole, heb het altijd met veel plezier gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *