Beweegbare wandplaat Sinterklaas

Aangepast : november 2019

Deze beweegbare wandplaat voor  Sinterklaas plaat heb ik ruim 10 jaar geleden met heel veel plezier gemaakt..   Het ontwerp komt uit het boek beweegbare wandplaten van Roswita Ockeloen.

Het is een prachtig boek met heel veel voorbeelden om zelf aan de slag te gaan. Eerst lekker met de figuurzaag aan de slag en dan beginnen met tekenen en schilderen .  Ik heb er geen beweegbare plaat van gemaakt, vond het toen in die tijd teveel gedoe en was bang dat mijn kinderen de touwtjes snel kapot zouden trekken. Ik heb Sinterklaas en de zwarte pieten gewoon vastgezet tussen 2 platen. Het geheel bestaat uit 3 platen, de voorplaat , een tussen plaat  en de achterplaat.

Gewoon beginnen met houten wandplaten

Ik had eerlijk gezegd niet zo veel ervaring met het maken van houten wandplaten. Iedere ouder met kinderen op de vrije school, kent de drukke tijd die al begint bij het knollen hollen.  Daarna mag je het Sinterklaas cadeau voor jouw kind(eren) gaan maken. En ik mocht 2 beweegbare wandplaten maken, wat ik toen best wel lastig vond. Ondanks die drukke tijd met ook nog een kind dat jarig is net voor de Sinterklaas, merkte ik dat het schilderen van zo’n beweegbare wandplaat mij ook wel heel veel plezier en ontspanning bracht. Omdat ik het zo erg leuk vond , durfde ik het later ook aan om deze houten wandplaat voor Sinterklaas te maken.

Houten wandplaat Sinterklaas
Beweegbare wandplaat Sinterklaas

Wat heb je nodig voor het maken van een beweegbare wandplaat ?

  • Figuurzaag
  • Berkentriplex
  • Schuurpapier
  • Penselen
  • Kleurpotloden
  • Boek, patroon of voorbeeld
  • Aquarelverf

Ik heb deze zelfde houten wandplaat nogmaals gemaakt maar dan twee keer zo groot en cadeau gegeven aan de kleuterjuf van mijn kinderen . Helaas geen foto van, maar het was fantastisch om te doen. En als ik deze houten wandplaat dan weer zo zie, dan denk ik waarom stel ik het maken van beweegbare wandplaten toch weer uit, terwijl ik het zo leuk vind ?

P.s. vorig jaar een begin gemaakt met de beweegbare wandplaat voor Kerstmis, maar niet verder gekomen dan het zaagwerk. En nu ga ik er vandaag weer gewoon mee verder.

Beweegbare wandplaat Sinterklaas

Wat stel jij uit, wat je toch graag wil doen ?

Pin voor later :

Volg:
Share:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *