Inspiratie voor Sint Maarten

11 november de dag van Sint Maarten weet je nog de man die zijn mantel deelde met een arme bedelaar. Ik had er eerder nog nooit van gehoord . Hieronder zie je een foto van de Vrije School de Kleine Prins . Op die school begon mijn kennismaking met Sint Maarten , met knollen hollen , en natuurlijk al zingend met een lampion de wijk door. De school zit inmiddels in een prachtig nieuwe school , mijn herinneringen liggen nog bij de oude school.

Vrije school de Kleine Prins
Herinneringen aan Sint Maarten

Herinneringen aan Sint Maarten

Ik zat vanmorgen al vroeg terug te denken aan het Sint Maarten feest toen mijn kinderen nog klein waren. Ze liepen rond met een uitgeholde lampion en al zingend gingen ze in optocht door de wijk. Al mijmerend bedacht ik mij dat het een goed onderwerp was om er een blog over te schrijven.

Hieronder zie ik je een aantal voorbeelden van mijn seizoenen tafels.

Sint Maarten optocht met kegelpopjes

Houten kegelpopjes zijn simpel in gebruik, Ze hebben een hoofd en handjes van hout, je hoeft ze alleen nog maar aan te kleden. En een voordeel is ook dat ze goed blijven staan. En als je de juiste maat hebt, passen ze ook nog in de jaarring van Grimms.

 Sint Maarten  met kegelpopjes
piratie voor Sint Maarten

Sint Maarten met touwpopjes

Het voordeel van touwpopjes is dat ze goed blijven staan. Ik weet dat er ook touwpopjes zijn waar je een tricot hoofdje op kunt maken, maar die heb ik nog niet uitgeprobeerd.

Touwpopjes op de seizoenentafel
Sint Maarten optocht touwpopjes

Tekening en lichtje op de seizoenentafel

Je kunt de seizoenentafel ook eenvoudig aankleden met een tekening of lichtje . De tekening heb ik gemaakt met pastelpotloden, zo fijn om mee te werken.

Tekening en lichtje voor Sint Maarten op de seizoenentafel
eensoirateienspratie int Maarten tekening en lichtje

Jaren geleden heb ik samen met een vriendin, met behulp van Inspiratie voor de Sint Maarten seizoenentafel

Inspiratie voor de Sint Maarten seizoenentafel

Deze simpele kabouters kun je ieder seizoen weer opnieuw gebruiken op de seizoenentafel. Ik heb ze voor nu gemaakt in herfstkleuren en voorzien van een lantaarntje. Een huizenrij van karton erachter en je hebt een prachtige tafereel voor Sint Maarten op de seizoenentafel.

Kabouters op de houten seizoenentafel

Kabouters op de houten seizoenentafel.
Kabouters op houten seizoenentafel

Dezelfde kabouters van de foto hierboven doen het ook goed op de houten seizoenentafel van Goed Hout

Meld je aan bij mijn Facebookgroep uitsluitend voor beginners

Ik hoop dat je met deze blog geïnspireerd hebt om zelf aan de slag te gaan met jouw seizoenentafel. Vind je het lastig om te beginnen, heb je een stok achter de deur nodig , vind je het fijner om samen met anderen te beginnen ? Meld je dan aan bij Maak je eigen seizoenentafel – begin bij de basis .

Wat zijn jouw herinneringen aan Sint Maarten ?

Volg je mij al op Pinterest voor een dagelijkse dosis inspiratie rondom de seizoenentafel ?

Ook lezen :

Hoe maak je een tricot poppenhoofdje ?

Lichtje vouwen met Barbaramama

Pin voor later :

Volg:
Delen:

2 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.