Sint Maarten tekening op de seizoenentafel

Wist je dat het niet altijd nodig is om seizoentafelfiguren te maken voor een jaarfeest ? Met een mooie Sint Maarten tekening op de seizoenentafel krijg je op een hele simpel manier de juiste sfeer in huis.

Schilder en tekenles 

In 2017 ben ik begonnen met teken/schilderles en vind het fantastisch. Het was al jaren een droom van mij om te leren schilderen. Maar ja , je weet wel hoe dat gaat. Kan ik dat wel en heb ik daar wel tijd voor en dan moet ik daar weer van allerlei materialen voor aanschaffen. Maar ik ben gewoon gegaan.

Aquarel potloden van Faber – Castell 

Ik ben begonnen met aquarel potloden van Faber – Castell en ben er heel erg blij mee. Het is een combinatie van van kleurpotlood en aquarelverf. De aquarelpotloden bevatten veel pigment en de kleuren mengen heel goed. Je kunt je tekening ook overschilderen met een waterbrush. Met de waterbrush gaat het aquarelleren veel makkelijker. Het is gewoon een penseel met een nylon punt en daarmee ga je heel voorzichtig over je tekening heen. 

Pastelkrijt en pastelpotloden 

Voor de tekening  van Sint Maarten heb ik  gebruik gemaakt van Rembrand soft pastelkrijt  en pastelpotloden van Faber -Castell  Tekenen met soft pastel vind ik echt fantastisch. De PITT pastel potloden hebben een hoog pigmentgehalte, zijn was- en olie-vrij en zijn perfect geschikt voor fijne details te tekenen. Het krijt gebruik ik meer voor grote oppervlaktes. Mijn tekening is gemaakt op A4 pastelpapier naar een voorbeeld van een prentbriefkaart van Baukje Exler

Sint Maarten tekening
Tekening Sint Maarten

Sint Maarten optocht

Ik heb als kind nooit met een lantaarn in mijn hand snoep opgehaald langs de deuren. Ik wist eerlijk gezegd helemaal niet zo veel van Sint Maarten. Toen ik nog in een flat woonde, kwamen er een keer kinderen aan de deur. Ik gaf ze een mandarijntje en die vond ik de volgende dag in het trappenhuis kapot gegooid terug.

Sint Maarten leerde ik kennen op de vrije school. En ja, dat begon natuurlijk met knollen hollen. Er waren ouders die daar de prachtigste kunstwerken van maakten, maar dat is mij eerlijk gezegd nooit zo goed gelukt. Het schijnt dat je met gutsen hele mooie figuren kunt snijden, maar die had ik niet.

Hoe maak je een seizoenentafel voor Sint Maarten

Je kunt met een leuke kaart of tekeningMet een simpele kaart of tekening, een uitgeholde knol of lantaarn van papier en wat schatten uit de natuur. Kijk eens rond als je wandelt wat voor moois de natuur in deze tijd van het jaar nog te bieden heeft. Eikels, hazelnoten en misschien heb je nog wel een gedroogde zonnebloem liggen, alles kun je gebruiken.

Toen mijn kinderen klein waren stond mijn seizoenentafel altijd heel erg vol. Dat gaat vanzelf, kinderen willen je helpen, slepen alles uit de natuur mee naar binnen en voor je het weet , ligt er veel te veel. Ik liet mijn kinderen hun gang gaan, het is ook hun tafel maar misschien denk jij daar anders over !

Lees ook :

Beginnersgroep voor de seizoentafel

Sinterklaas cadeaus maken op de vrije school

Volg je mij al op Pinterest voor een dagelijkse dosis inspiratie rondom de seizoenentafel ?

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *