Paddenstoelen op de seizoentafel

Bijgewerkt : oktober 2019

Voor mijn eerste seizoentafel in de herfst maakte ik paddenstoelen van vilt.   Ik  heb ze nog steeds en ze krijgen ieder jaar opnieuw  een mooi plekje op de seizoenentafel in de herfst .

Als kind zocht ik  vliegenzwammen in het bos en nam ze in een lege schoenendoos mee naar huis. En als ik dan met zo’n mooie rode paddenstoel thuis kwam maakte ik er een mooie kijkdoos van. De doos met paddenstoel, mos, bladeren en eikels, nam ik mee naar school. Nu mag dat natuurlijk niet meer, en in mijn kindertijd was dat heel gewoon. Ik vraag me af of er nog kijkdozen worden gemaakt ?   

Vliegenzwam
Vliegenzwam

Paddenstoelen van vilt

Het patroon van de paddenstoelen kom uit het boek Houten boomschijf “>boomschijf nodig, wat mos* uit je eigen tuin of koop het in een tuincentrum. Samen met mooie gekleurde herfstbladeren , eikels of hazelnoten heb je een simpel herfst seizoenen hoekje gemaakt.

* Let op, mos uit het bos meenemen , is verboden !

Paddenstoelen van vilt gemaakt
Paddenstoelen van vilt op houten boomschijf

Lees ook :

Boomstronk van vilt voor op de seizoentafel

Eekhoorn van vilt voor op de seizoentafel

Wat maakte jij als eerste voor de herfst seizoentafel ?

Pin voor later :

Pin paddenstoelen van vilt
Paddenstoelen van vilt op boomschijf

Volg:
Delen:

3 Reacties

  1. 9 oktober 2015 / 07:01

    Ze zijn echt schattig ,mooi dat volle rood,
    Bij is het meer wat ik vind leg ik een poosje neer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *