Paddenstoelen op de seizoentafel

Voor mijn eerste seizoentafel in de herfst maakte ik paddenstoelen van vilt.  Ik  heb ze nog steeds en ze krijgen ieder jaar opnieuw  een mooi plekje op de seizoenentafel in de herfst . 

Een kijkdoos maken voor de herfst 

Als kind zocht ik  vliegenzwammen in het bos en nam ze in een lege schoenendoos mee naar huis. Ik vulde de doos aan met bladeren, eikels en dennenappels en natuurlijk mos. Het was dan een soort van herfst kijkdoos en die nam ik dan gewoon mee naar school . In mijn kindertijd kon dat nog gewoon, en nu mag dat niet meer. Ik vraag me af of er nog kijkdozen worden gemaakt ?   

Vliegenzwam
Vliegenzwam

Paddenstoelen van vilt

Het patroon van de paddenstoelen kom uit het boek de seizoenentafel In het boek staan paddenstoelen met hoofdjes erin , maar dat vond ik in die tijd te ingewikkeld. en ik vind paddenstoelen zonder hoofdje veel mooier op de seizoenentafel.

Maak een klein herfst hoekje

Op onderstaande foto zie je hoe je op een simpele manier een klein herfst hoekje kunt maken. Je hoeft dus niet altijd een grote seizoentafel te maken met doeken , seizoentafelfiguren enz.enz.

Maak een herfst tafereel op een boomschijf

Met een boomschijf kun je heel eenvoudig een mooi herfst tafereel maken. Je kunt de schijf opvullen met mos * uit eigen tuin of tuincentrum. Met wat mooie gekleurde herfstbladeren , eikels en hazelnoten kun je op een simpele manier een mooi herfst hoekje maken.

* Let op, mos uit het bos meenemen , is verboden !

Paddenstoelen van vilt gemaakt
Paddenstoelen van vilt op houten boomschijf

Lees ook :

Boomstronk van vilt voor op de seizoentafel

Eekhoorn van vilt voor op de seizoentafel

Volg je mij al op Pinterest voor een dagelijkse dosis inspiratie rondom de seizoenentafel ? Doe het vandaag nog, voordat je het vergeet !

Wat maakte jij als eerste voor de herfst seizoentafel ?

Pin voor later :

Pin paddenstoelen van vilt
Paddenstoelen van vilt op boomschijf

Volg:
Delen:

3 Reacties

  1. 9 oktober 2015 / 07:01

    Ze zijn echt schattig ,mooi dat volle rood,
    Bij is het meer wat ik vind leg ik een poosje neer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *