De Michaël seizoenentafel voor kinderen

Wat staat er op de Michaël seizoenentafel voor kinderen ? Toen mijn kinderen begonnen op de vrije school was het Michaëls feest het eerste jaarfeest wat ik meemaakte als ouder. Ik had nog nooit van Michaël gehoord, en snapte er eerlijk gezegd niet zo veel van. In de loop van de jaren is dat goed gekomen hoor. Ben jij als ouder ook nog niet zo bekend met het Michëelsfeest , lees dan snel verder !

Het Michaëlsfeest

Het Michaëlsfeest dankt zijn naam aan de aartsengel Michaël en wordt op 29 september gevierd. Het verhaal is gebaseerd op de legende van Michaël die de draak versloeg.

Hoe maak je een seizoenentafel voor jonge kinderen ?

Hou het eenvoudig , en laat je kinderen meehelpen. Ga samen de natuur in en zoek mooie natuurschatten. Een seizoenentafel voor kinderen hoeft niet meteen compleet vol te staan, het mooiste is dat je de seizoenstafel ieder jaar laat groeien.

Op vrije scholen wordt het Michaëlsfeest voor peuters en kleuters vaak gevierd als oogstfeest. Samen een wandeling maken en dan het appelvrouwtje ontmoeten die ieder kind een appeltje geeft en een plukje schapenwol. In de klas mogen de kinderen hun eigen appeltjes glanzend op poetsen.

Thuis kun je natuurlijk samen appelmoes maken. De seizoenentafel versieren met appeltjes van vilt , een mooie prentbriefkaart en iets uit de natuur en dat is voor jonge kinderen genoeg.
Om te lezen is het appeltulbandje een prachtig kleurrijk prentenboek om voor te lezen aan peuters en kleuters.

De Michaël seizoenentafel voor kinderen .
Oogsttafel Michaël

Hoe maak je een seizoentafel voor oudere kinderen ?

Oudere kinderen hebben op school al spelletjes gedaan waar moed voor nodig is en wellicht de draak verslagen en misschien een vlieger gemaakt en opgelaten.

Thuis kun je samen pompoensoep maken. Een pompoen snijden dat is hard werken en daar heb je ook doorzettingsvermogen voor nodig en dat past goed bij het Michaëlsfeest.

Samen een drakenbrood maken is erg leuk om te doen. Ik zal je eerlijk bekennen, ik heb nog nooit een drakenbrood gebakken. Dat leek me heel erg moeilijk en ingewikkeld en daarom ben ik er nooit aan begonnen.
Met dit makkelijke recept voor een drakenbrood van de groene kleintjes zou ik het wel aandurven. En met dit recept moet het jou ook lukken om samen met je kinderen een drakenbrood te bakken.

De draak op de seizoentafel

Voor oudere kinderen mag natuurlijk een draak niet ontbreken op de seizoenentafel.

Op de foto hieronder zie je een draak die ik gemaakt heb met een gratis patroon. Ik kan niet achterhalen van wie het patroon is en dus ook niet linken. Maar deel het graag met je .

Michaël draak seizoenentafel voor kinderen
Draak Michaël seizoenentafel
Patroon draak Michaël seizoenentafel

Lees ook :

Michaëlsfeest op de seizoentafel

Joris en de draak op de seizoentafel

Volg je mij al op Pinterest voor een dagelijkse dosis inspiratie rondom de seizoenentafel ?

Wat staat er op jouw seizoentafel met Michaël ?

Pin voor later :

Volg:
Delen:

5 Reacties

 1. 1 oktober 2020 / 17:52

  Wat mooi!!! Ik zou willen dat ik dat kon maken! 🙂

  Fijne herfst! 🙂

 2. 3 oktober 2023 / 13:09

  Dit feest was voor mij ook onbekend, dus dank voor het delen van het verhaal. Beide seizoenstafels vind ik prachtig!

  • Thea Bod
   Auteur
   9 oktober 2023 / 13:38

   Ik had er eerder nog niet van gehoord, pas leren kennen op de vrije school.
   Vriendelijke groet Thea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *