Berkenschijf op de seizoentafel

Ik hou van hout en mag graag tekenen en schilderen op berkenhout. Toen mijn kinderen jong  waren maakte ik houten wandplaten voor bij de seizoentafel. Onlangs zag ik dat iemand een mooie tekening had geschilderd op een berkenschijf. En dat bracht mij op een idee. 

Berkenschijven van de Action 

Als je een idee hebt, moet je natuurlijk ook materialen hebben om mee aan de slag te gaan. Ik woon op 5 minuten fietsafstand van de Action en kom er eerlijk gezegd niet zo heel vaak. Omdat het er heel vaak zo ontzettend druk is. Maar toen ik op zoek was naar berkenschijven, kwam ik ze daar tegen en natuurlijk niet duur.

Hoe verf/teken je op een berkenschijf

Ik begon met aquarel verf maar dat lukte eerlijk gezegd nog iet zo goed (later wel ) en ben verder gegaan met Houten berkenschijf met herfsttekeing

Berkenschijf op de seizoentafel

Tekening op berkenschijf

Je kunt natuurlijk alles tekenen/schilderen op een berkenschijf wat jij maar wilt. Ik heb mij laten inspireren door het boek van herfst tot winter van Lidwien van Geffen  Ik zie dat het boek niet overal meer leverbaar is, kijk dan eens bij de plaatselijke bibliotheek Dat boek heb ik eindeloos voorgelezen voor mijn eigen kinderen en ik vind het boek nog steeds heel erg mooi.

Ook lezen :

Sint Maarten optocht op berkenschijf

Kabouter man en vrouw

Volg je mij al op Pinterest voor een dagelijkse dosis inspiratie rondom de seizoenentafel ?

Pin voor later :

Pinterest pin hoe maak je een tekening op berkenschijf
Tekening op berkenschijf
Volg:
Delen:

7 Reacties

  1. 15 september 2015 / 05:12

    wat mooi gemaakt en wat leuk dat een boek dan zo kan inspireren

  2. 20 september 2015 / 11:49

    Wat mooi zeg. Ik vind het een mooi nostalgisch plaatje. Het doet me een beetje aan Nienke van Hichtum denken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.