Hoe maak je een seizoenstafel voor september

Ja het is september, de vakantie is afgelopen , kinderen naar school en jij wellicht weer aan het werk. Je zit al snel weer in het ritme van het normale leven. En ja daar hoort natuurlijk ook een seizoenstafel bij die past bij de maand september. Maar wat zet je erop, hoe maak je zo’n seizoenentafel. Welke kleur doeken gebruik je ? Allemaal vragen die ik in dit blog beantwoord.

1. Nazomer op de seizoenentafel

September is vaak de maand waarin we nog kunnen genieten van een mooie nazomer. Die kleuren kun je ook terug laten komen in de doeken op je seizoentafel als je die gebruikt. In september doen zonnebloemen het goed op de jaartafel. Denk daarbij aan een zonnebloem popje, verse of gedroogde zonnebloemen, een mooie prentbriefkaart of teken zelf een mooie zonnebloem met pastelkrijt of aquarel. tekening maakt het plaatje helemaal compleet.

2. Oost-Indische kers op de seizoenstafel

De Oost-Indische kers is een bloemenkind dat helemaal past op de seizoenentafel in de maand september. Met haar verschillende kleuren geel, rood en/of oranje geeft ze jouw seizoenstafel nog even de fijne nazomerse uitstraling. Wist je dat de plant bladluis aantrekt en dat bloemen, bladeren en zaden eetbaar zijn. Ook leuk om samen met je kind te zaaien omdat je snel resultaat ziet.

Hoe maak je een seizoenstafel voor september

2. Michaëlsfeest op de seizoenstafel voor kinderen

Michaël is het eerste jaarfeest dat op vrije scholen gevierd wordt. Voor jonge kinderen kun je de seizoenentafel inrichten als oogsttafel met appeltjes van vilt en een bijpassende prentbriefkaart.

Vilt appeltjes op de seizoentafel
Appeltjes van vilt op de oogsttafel

Als je kinderen al wat ouder dan mag een draak natuurlijk niet ontbreken op de seizoenentafel. Het boek Joris en de draak is een boek wat je in deze periode kunt voorlezen aan jouw kind. Het boek is vaak ook in de plaatselijke bibliotheek te vinden. Met een tekening op mooie prentbriefkaart

Michaël en de draak op de seizoenstafel
Een seizoenentafel maken voor september doe je zo

Lees ook :

Hoe maak je een seizoenentafel voor de herfst ?

Waarom een seizoenentafel zo belangrijk is voor kinderen ?

Volg je mij al op Pinterest voor een dagelijkse dosis inspiratie rondom de seizoenentafel ?

Pin voor later :

Volg:
Delen:

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *