Hoe maak je een seizoenentafel voor de herfst ?

Wist je dat de herfst echt de leukste en echt de makkelijkste tijd is om te beginnen met een seizoenentafel ? Je kunt zelfs vier verschillende herfsttafels maken. Misschien heb je de neiging om meteen na de zomervakantie te beginnen met een de herfsttafel met paddenstoelen en kabouters. Mijn advies is, wacht daar nog even mee. De herfst duurt echt lang en wordt vaak voorafgegaan door een prachtige nazomer. 

Hoe maak je een seizoenentafel voor de herfst ?
Hoe maak je een seizoenentafel voor de herfst ?

Herfsttafel 1 : de nazomer

De vakantie is achter de rug en de kinderen zijn weer naar school. Als we geluk hebben kunnen we eerst nog genieten van een prachtige nazomer voor de regenachtige herfst echt begint. De nazomer kun je op de seizoenentafel tot uitdrukking brengen met de oogst die in de natuur nog aanwezig is. Zonnebloemen in de vorm van een seizoentafelfiguur en/of gedroogd zijn een voorbeeld op de jaartafel voor de overgang van de zomer naar de herfst. Het boek de seizoenentafel is een aanrader. Hier vind je veel achtergrondinformatie en voorbeelden van seizoenentafels.

Herfsttafel 2 : Michaël

Als het eerste jaarfeest, het Michaëlsfeest,  in aantocht is, is het tijd voor de tweede herfsttafel. Op de seizoenentafel gebruik gebruik ik warme oranje decoratiedoeken. Voor kleine kinderen kun je een oogsttafel maken en voor grote kinderen mag de draak natuurlijk niet ontbreken.

Herfsttafel 3 : Kabouters en paddenstoelen

Voor mij begint de herfst pas echt na Michaël, dat is 29 september. Dan is het tijd voor kabouters en paddenstoelen, en ga je samen met je kinderen op zoek naar natuurschatten. Denk aan mooie takjes, lege slakkenhuisjes, stukjes mos, besjes ,herfstbladeren, kastanjes, eikels en beukennootjes. 

Hoe maak je een seizoenentafel voor de herfst ?
Hoe maak je een seizoenentafel voor de herfst ?

Herfsttafel 4: Sint Maarten met lampionnen

Begin november pas ik de seizoenentafel aan voor Sint Maarten , door groene- , oranje- of donkerrode decoratiedoeken gebruiken. Je hoeft natuurlijk geen decoratiedoeken te gebruiken . Je kunt ook je seizoentafelfiguren op een houten berkenschijf zetten. Die is van zichzelf al mooi genoeg. Een mooi boek om samen met je kinderen te lezen is Lichtjes voor Sint -Maarten.

Hoe maak je een seizoenentafel foor de herfst ?
Hoe maak je een seizoenentafel voor de herfst ?

Lees ook :

10 tips voor een duurzame seizoentafel

Hoe maak je een tricot poppenhoofdje ?

Volg je mij al op Pinterest voor een dagelijkse dosis inspiratie rondom de seizoenentafel ?

Pin voor later :

Volg:
Delen:

5 Reacties

  1. 28 september 2022 / 16:33

    Ik zou voor die kabouters gaan. Dat vind ik zo leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *