Paddenstoelen en egels op de seizoentafel

Vanochtend was het dan echt tijd om de nazomertafel te veranderen in een echte herfsttafel.
Het was hier mistig en koud, en hoewel de laatste zonnebloemen nog een beetje geel kleuren, zie ik de bomen verkleuren en de blaadjes vallen.
En wat kom ik dan tegen in de herfstdoos; deze paddenstoelen en egels van vilt. De paddenstoelen waren mijn eerste herfstcreaties, gemaakt uit het boek de seizoenentafel van Marjolein van Leeuwen en Jos Moeskops.
En dan deze zwammenpopje in verschillende kleuren, uit het boek Bloemenfiguren van Vilt uit elk seizoen van José van Loon.
Al minstens 10 jaar oud maar ik vind ze nog steeds mooi, en ieder jaar mogen ze weer op de herfsttafel staan.
Deze egeltjes zijn nog niet zo oud, de kleine egeltjes heb ik een vachtje gegeven van ruwe wol vastgeprikt met de viltnaald.
Moeder egel heb ik echte stekels gegeven, ik heb gewoon een lapje pluche gebruikt van de markt en daar met lijm punten in gedraaid, blijft goed zitten en lijkt net echt.
En deze herfsthanger die normaal voor het raam hangt heeft nu ook een plaatsje gekregen op de herfsttafel.
Uit het boek van beweegbare wandplaten van Roswitha Ockeloen.
Volg:
Delen:

7 Reacties

 1. 2 november 2010 / 06:03

  Wat leuk om jouw 'oude' creaties te zien! Grappig is dat ik ook op dezelfde manier ben begonnen 12 jaar geleden. Ook uit die boekjes!
  Ik heb ook mijn oude popjes nog.
  Groetjes, Miriam

 2. 2 november 2010 / 07:43

  Jouw mooie creaties brengen me helemaal in de herfstsfeer! Wat een goed idee om lijm in de pluche te draaien, de stekels van moederegel zijn inderdaad net echt. Leuke egelfamilie.
  Groetjes van Trudis

 3. 2 november 2010 / 11:58

  Wie wat bewaart heeft wat!!!! Die kaboutertjes lijken een beetje op de Herfstmompelmannetjes met als lijf een eikel. Wat een lieve egels!! En die krans vind ik ook erg mooi! Er staan prachtige dingen in dat boekje, maar het kost erg veel tijd, dus komt er niet veel van bij mij.
  Groetjes van Severine

 4. 2 november 2010 / 13:24

  Leuk hè , om oude dingen en nieuwe te combineren ! Fijne dag , groetjes van Ingrid.

 5. Anoniem
  2 november 2010 / 16:14

  Al met al een gezellige tafel dus 😉

 6. 2 november 2010 / 20:17

  Wat een mooie spulletjes, Thea. Mooi gemaakt, mooie kleuren. Maak je ook nog een foto van je tafel met alles erop en eraan? Groetjes, Barbara

 7. 3 november 2010 / 08:31

  leuk zeg, die egels, en paddestoelen. Ik ben ook benieuwd naar het geheel.. 😉 heerlijke tijd van het jaar is het! al die kleuren !

  Jeanine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *