Tips voor de seizoentafel

Ik heb een nieuw onderdeel “Tips” toegevoegd aan mijn weblog. Ik wil regelmatig tips geven op het gebied van jaartafel, knutsels, seizoentafelfiguren, zonnekindpoppen, vilten en misschien nog wel meer.

Als allereerste deze tip voor de jaartafel.
Je kunt natuurlijk bij de eerste tekenen van de herfst naar Action, Blokker of Xenos rennen om herfstaccessoires te kopen, maar ik doe dat niet. Vaak zijn de prijzen zo laag dat ik me afvraag wie dit heeft kunnen maken voor zo weinig geld? Kinderen wellicht, daar moet je toch niet aan denken.
Ik kijk graag rond in de natuur en daar vind je van die hele mooie dingen , helemaal gratis en voor niets.

Nadat ik gisteren een milshake had gemaakt van avocado, banaan, kiwi en melk hield ik twee mooie pitten van de avocado over die nu op de jaartafel liggen.
Het andere bolletje met steeltje dat er onder ligt hing aan een boom hier in de wijk, wat het is weet ik niet maar het past er mooi bij.

Slakkenhuizen, leeg of vol kom je nu volop tegen, als ze leeg zijn mogen ze op de jaartafel.

Die lege slakkenhuizen kun je ook op een mooi stukje boomstronk leggen. Ik heb er nu een zonnebloem van vilt op gelegd omdat mijn zonnebloemen nog niet zijn uitgebloeid, en als het bijna zover is leg ik ze te drogen. Onze kippen en de vogels in de tuin smullen ervan en ze zijn prachtig op de jaartafel.

De tomaten uit eigen tuin liggen nu op de vensterbank te verkleuren tot ze mooi rood worden.

Volg:
Delen:

9 Reacties

 1. 29 augustus 2010 / 20:21

  Bedankt voor de tips. Mag ik je dan een tip geven om de groene tomaten beter te laten verkleuren? Doe ze in een papieren zak met ander fruit zoals appels peren of banaan. Dat fruit ademt ethyleen en dat heeft de tomaat nodig om rood te worden.

 2. 30 augustus 2010 / 13:14

  Met een beetje (veel) geduld en water loopt je avocadopit uit tot een leuke plant! Groetjes, Claudia

 3. 30 augustus 2010 / 19:45

  Je hebt mij wel aan het denken gezet over al die goedkope spullen en ik was nog wel zo trots op mijn paddestoel maar je hebt gelijk. Nu leg ik altijd al veel natuurmaterialen neer door het hele huis.Ook hier lagen vorig jaar de avocadopitten nl.
  groet

 4. Anoniem
  2 september 2010 / 09:09

  Volgens mij ziet jouw seizoen-tafel er weer prachtig uit! De slakkenhuisjes zijn mijn favoriet dit keer denk ik šŸ˜‰ Leuk dat je tips gaat geven!
  Een wandeling door de natuur (of een blokje om) levert ook vaak al mooie schatten op… de natuur geeft ze gratis… šŸ˜€ Leuk dat je die hier laat zien!

 5. 2 september 2010 / 17:41

  Leuke tips, wat valt er toch veel te genieten als je maar weet te kijken, hĆØ. Ik vond vandaag in de tuin vooral veel slakkenhuisjes met vulling – de kippen hadden een feestmaal!
  (Mocht je interesse hebben, er staat een give-away op m'n blog)

 6. 7 september 2010 / 06:44

  Het is ook altijd zo leuk om herfstschatten met de kinderen te verzamelen! De mooie stekelbol die je hebt liggen is van de plataan.

 7. Anoniem
  17 september 2010 / 19:01

  Het bolletje op de foto met de avocadopitten is een zaadbol van de plataan. Je kan het vergelijken met een paardenbloempluis, maar dan houtig. Ieder puntje is een apart zaadje.

  Toosje

 8. 26 oktober 2020 / 16:09

  Dat met die lege slakken hulzen bracht mij via je schrijven ook op een idee maar dat moet ik nog even uitwerken gaan .En heel veel mensen voeren helaas de huisjes slakken aan de kippen maar ik ben een natuur mens en schreef eens dat ze nuttig zijn op allebei mijn websites. Dus ik vind het wel jammer dat men de waarden van deze weekdieren niet ziet. Gezien de reactie van Corina. Maar je tips vond ik daarbij wel heel erg mooi. Bedankt hiervoor.

 9. Thea Bod
  Auteur
  26 oktober 2020 / 18:42

  Ik ben ook een natuurmens en onze kippen kregen geen slakken. In de natuur is zoveel moois helemaal gratis te vinden , waar je mooie seizoenentafels mee kunt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *