Sint Maarten afbeelding op berkenschijf

Een Sint Maarten schildering maken op een berkenschijf is niet zo heel moeilijk.  Je hebt een berkenschijf nodig , ik heb deze ovale gekocht bij de Action. Ik heb er meteen een aantal gekocht omdat ik weet dat bij Action  producten snel uitverkocht zijn . Elders zijn dit soort ovale schijven ook te koop en je kunt natuurlijk ook gewoon een ronde vorm gebruiken. 

Hoe schilder je op een berkenschijf

Hoe maak je nu zo’n Sint Maarten afbeelding op een berkenschijf. Het is niet zo heel moeilijk . Je moet er natuurlijk wel even voor gaan zitten, je moet het wel doen.

Schildering Sint Maarten
Sint Maarten afbeelding berkenschijf

Op een berkenschijf kun je natuurlijk voor ieder jaarfeest of seizoen iets moois tekenen of schilderen.
De inspiratie voor het ontwerp is afkomstig van een prentbriefkaart  van  Marjan van Zeyl. Ik hou zo van haar prentbriefkaarten en gebruik ze vaak als decoratie op de seizoenstafel in een kaartenstandaard .

Ik heb eerst een tekening gemaakt met potlood en later voorzichtig met een dun penseel de schildering gemaakt met met aquarelverf van Stockmar , Best wel duur in aanschaf maar je hebt er maar heel weinig van nodig en de kwaliteit is fantastisch. Zo’n set aquarelverf is een mooi cadeau voor de feestdagen om te geven en om te krijgen.

Ik heb de berkenschijf niet geschuurd, wat ik achteraf beter wel had moeten doen. Dan was de schildering mooier geworden, de berkenschijf was ruw en dat is lastig schilderen !

Ook lezen :

Simpele tekening op berkenschijf

Sint Maarten lichtje vouwen

Pin voor later :

Pinterest pin afbeelding op berkenschijf
Afbeelding Sint Maarten op berkenschijf
Volg:
Delen:

2 Reacties

  1. 19 november 2016 / 13:06

    Wauw, wat knap hoe je dat hebt gedaan zeg! Ik ben helemaal onder de indruk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.