Sint Maartenlichtje

Ze zijn zo leuk om te maken en op veler verzoek een beschrijving. Je maakt een vel papier van 30 x 30 of groter nat door er voorzichtig met een natte spons overheen te gaan.
Daarna kun je met aquarelverf het papier gaan beschilderen, maak het niet te licht anders zie je later de kleuren niet meer. Als de verf droog is kun je het papier aan beiden zijden met een stuk keukenpapier en zonnebloemolie inwrijven.
Ik heb 120 grams tekenpapier gebruikt en waterverf van het Kruidvat en het is wel heel erg handig als je een mooie dikke kwast heb, maar de aquarelverf verdelen met een stuk keukenpapier en veel water lukt ook.
Dit vel papier is door mijn oudste dochterĀ  geschilderd.

Dit vel papier is door mijn jongste dochter geschilderd.

En zo zagen de lichtjes er na het vouwen uit.

Nadat we de rolgordijnen dicht hadden gedaan, en de waxinelichtjes hadden aangestoken, zag het er zo uit.

nu was het de bedoeling om een hele foto reportage van het vouwen te maken maar dat kost veel tijd en met behulp van You Tube moet het jullie ook lukken, veel plezier met het maken en ik hoor graag of het gelukt is.
Volg:
Delen:

10 Reacties

 1. 21 oktober 2010 / 14:02

  O, wat zijn ze prachtig! Lieve groetjes, Barbara

 2. 21 oktober 2010 / 19:11

  Hoi Thea,
  Wat leuk dat je een bezoekje bracht aan mijn blog en een berichtje achterliet. Wat maken jij en je dochters mooie dingen. Leuk om jouw blog te ontdekken!
  Hartelijke groet,
  Ingrid

 3. Anoniem
  23 oktober 2010 / 11:10

  Gezellig, deze lichtjes…
  Leuk dat je het met aquarelverf hebt gedaan!
  Ik gebruik wasko of vetkrijt en de olie na afloop, ja die maakt het helemaal af…
  Fijn weekend šŸ˜€

 4. 23 oktober 2010 / 20:01

  Heb je die hele regenboog rij van deze lichtjes op de kast van waldorf mama gezien? Prachtig! Verschillende mensen vragen bij haar wat het zijn, ik zou ze haast willen verwijzen naar jouw blog. Geweldig weer dat je zo'n beschrijving geeft! Ze zijn zo mooi!

 5. marielle
  25 oktober 2010 / 08:59

  Bedankt voor de tip !! ik ga er zeker vanavond mee aan de slag (winkel is helaas pas vanmiddag open om papier te kunnen kopen van 30×30).
  Creatieve groet Mariƫlle

 6. 28 oktober 2010 / 15:57

  Wat ziet dat er gezellig uit, en leuk geschilderd ook! Ik gebruik zelf vaak ecoline op nat papier, geeft ook hele mooie effecten. Groetjes, Ilonka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *