Eekhoorn op de seizoentafel

Toen ik  in 2005 met mijn atelier begon had ik al ruim 10 jaar op de administratie van een thuiszorginstelling gewerkt.  En nu denk jij natuurlijk wat heeft dat met een eekhoorn op de seizoentafel te maken. Lees even verder en je begrijpt mijn verhaal. Ik begon beneden met vanaf mijn bureau een mooi uitzicht op het groen. Toen werd er gefuseerd en moest ik naar boven naar de zolder. Gelukkig was er op de zolderkamer die ik met 1 collega deelde nog een stukje van een grote boom te zien, waarin een eekhoorn woonde. En bijna ieder dag kon ik het eekhoorntje van dichtbij zien, zo mooi šŸ˜‰

Herfstpatronen voor de seizoenentafel

Nu de herfst weer begonnen is, bladerde ik eens door mijn patronen mappen en toen kwam ik ook het patroon van de eekhoorn tegen. . Herken jij dat, dat je al jaren viltpatronen in huis hebt en dat er soms iets blijf liggen. Dat je er niet mee verder gaat om iets heel kleins ? Dat had ik met deze eekhoorn šŸ˜‰ Al jaren in huis, ooit de mal van de staart uitgeknipt , maar kwam er in eerste instantie niet uit.

Toen ben ik nog eens met aandacht het patroon gelezen en toen bleek het reuze eenvoudig. Resultaat een eekhoorn met een wollige pluimstaart. Zo zie je dat als je een patoon nog eens oppakt dat het dan uiteindelijk met heel weing moeite lukt om het af te maken

Herfstboek op de seizoenstafel 

En als je dan zo’n mooie eekhoorn heb gemaakt, dan mag daar natuurlijk het boek van eekhoorntje van vilt kunt maken. Lief voor kinderhandjes vanaf 3 jaar.

Eekhoorn met herfstboek op de seizoenstafel

Lees ook :

Duurzame Sinterklaas cadeaus waar jouw kinderen heel blij van worden

Hoe maak je een houten wandplaat voor Sinterklaas ?

Volg je mij al op Pinterest voor een dagelijkse dosis inspiratie rondom de seizoenentafel ?

Pin voor later :

Volg:
Delen:

2 Reacties

  1. 26 oktober 2020 / 16:03

    Eekhoorns zijn mijn favoriete dieren en ze zijn mij altijd de snel af dus heb ik ze maar kocht en op verschillende plekjes en huis gezet dan heb ik hen altijd om mij heen. Door verkromming van vingers door ziekte kan ik ze zelf helaas niet meer maken. Maar ontving eens van een kennis er twee en dat zijn eigenlijk deurstoppers maar ze staan elk op de hoek van de bank heerlijk te pronken. Dus patronen heb ik niet meer. Deze vroeger allemaal gebracht naar een instelling voor mensen met een beperking en die waren er heel blij mee.

  2. Thea Bod
    Auteur
    26 oktober 2020 / 18:44

    Wat leuk Tine, dat eekhoorns jouw favoriete dieren zijn. Jammer dat je ze zelf niet meer kunt maken. Ik kan me voorstellen dat de instelling blij was met jouw patronen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *