Plantaardig wolvilt verven met coreopsis

Vilt verven met coreopsis 

Ik hoor je denken coreopsis, wat is dat nou ? Ik had er eerder ook nog nooit van gehoord,maar coreopsis   is gewoon een hele mooie vaste plant waar je prachtig mee kunt verven.  Ik had de plant in pot vorig jaar al gekocht bij de Dekamarkt en nu is die al flink gegroeid. Het is een gemakkelijke plant die ook goed tegen droogte kan.

Er schijnt ook een éénjarig soort te zijn maar daar heb ik nog geen ervaring mee. Afgelopen voorjaar kreeg ik zaadjes van de éénjarige coreopsis maar die zijn niet goed opgekomen.  Ik denk dat ik er niet zo goed voor gezorgd heb.

 
 
Coreopsis tuinplant
Coreopsis verfplant

 Vilt verven met coreopsis in de zon 

Toen het afgelopen zomer zo ontzettend heet was, plukte ik wat coreopsis bloemetjes van de plant en stopte deze met wat lapjes vilt in een weckpot.
Vulde de weckpot met water en zette deze in de zon. Af en toe draaide ik de vilt lapjes een beetje en zo bleven de lapjes wel 4 weken in de hete zon staan. Daarna spoelde de lapjes uit in water en azijn. Het is zo’n makkelijke manier van verven, de zon doet het werk. 
 
En dit is het resultaat, ben er zo blij mee, de kleuren zijn zo mooi natuurlijk !
 
Vilt lapje geverfd met coreopsisWat vind jij van plantaardig vilt verven, zou het iets voor jou zijn ?

Pin voor later :

Wolvilt verven met coreopsis
Volg:
Delen:

2 Reacties

  1. 29 oktober 2018 / 15:09

    Heeee ik heb dat plaantje met die moeilijke naam ook in de tuin oh men here we go again

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *