Plantaardig vilt verven met coreopsis

Vilt verven met coreopsis 

Ik hoor je denken coraopsis, wat is dat nou ? Ik had er eerder ook nog nooit van gehoord, maar coreopsis   is gewoon een heel mooi vast plantje waar je prachtig mee kunt verven.  Ik had het plantje vorig jaar al gekocht bij de Dekamarkt en zo staat deze nu in mijn tuin. Er schijnen ook een ëënjarige soorten te zijn maar daar heb ik nog geen ervaring mee.
Vilt verven met coreopsis Atelier de Vier Jaargetijden

 

 

Vilt verven met coreopsis in de zon 

Toen het afgelopen zomer zo ontzettend heet was, plukte ik wat coreopsis bloemetjes van de plant en stopte deze met wat lapjes vilt in een weckpot.
Vulde de weckpot met water en zette deze in de zon. Af en toe draaide ik de vilt lapjes een beetje en zo bleven de lapjes wel 4 weken in de hete zon staan. Daarna spoelde de lapjes uit in water en azijn. Het is zo’n makkelijke manier van verven, de zon doet het werk. 
 
En dit is het resultaat, ben er zo blij mee, de kleuren zijn zo mooi natuurlijk !
 
Plantaardig vitl verven met coreopsis

Lapjes vilt geverfd met coreopsis

 
 Volg:
Share:

2 Reacties

  1. 29 oktober 2018 / 15:09

    Heeee ik heb dat plaantje met die moeilijke naam ook in de tuin oh men here we go again

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *