Duurzame Sinterklaas cadeaus waar jouw kinderen heel blij van worden

De decembermaand maand staat voor de deur. Wil jij als ouder duurzame Sinterklaas cadeaus kopen voor je kinderen ? En wil je ze iets geven waar ze zelf ook heel blij van worden en jaren kunnen gebruiken? Ik heb 5 mooie duurzame cadeaus voor je verzameld waar jij en je kinderen heel blij van worden.

Waarom kiezen voor duurzame materialen ?

Als je kind op de Vrije School zit ben je waarschijnlijk al gewend dat er gewerkt wordt met mooie duurzame materialen. Die gaan lang mee, en zijn beter voor de natuur. 

Ik kan me voorstellen dat je die thuis ook wil gebruiken. Maar ook als je daarmee niet bekend bent. En weet je niet waar je beginnen moet ? je niet bekend bent. met duurzame materialen,  En dat je weet je niet waar je beginnen moet ? In deze blog laat ik je zien wat mijn kinderen jaren geleden aan duurzame cadeaus kregen, die nog altijd heel actueel en leuk zijn voor kinderen.

Tip 1. Kleuren met Stockmar bijenwasblokjes

Kinderen op vrije scholen beginnen met mooie bijenwasblokjes. Waarom zou je dan thuis dan met viltstiften gaan kleuren ? bijenwasblokjes zijn echt fantastisch voor jonge kinderen. De blokjes zijn door kleine kinderhandjes goed vast te houden. Je kunt de blokjes heel goed schoonmaken met een doekje met geurloze terpentine of een pluk schapenwol. In deze video vind je inspiratie voor het maken van eenbijenwas stiftkrijtjes. Kinderen kunnen daar net iets gedetailleerder mee tekenen en ook het vormtekenen goed mee oefenen. In deze video zie je hoe je Duurzame Sinterklaas cadeaus voor kinderen

Duurzame Sinterklaas cadeaus waar jouw kinderen heel blij van worden

.

Tip 2. Stockmar kneedwas

Bijenkneedwas is een heerlijk materiaal om mee te werken, maar je moet wel geduld hebben. Het is niet echt te vergelijken met klei namelijk , je moet de was eerst verwarmen met je handen. Kleine kinderen laat je beginnen met hele kleine stukjes bijenwas en dat kunnen ze dan met hun eigen handjes verwarmen. Ik hielp mijn kinderen vaak door een stukje kneedwas in mijn Bh te stoppen, zo warm šŸ˜‰ . Jouw kinderen kunnen er Duurzame Sinterklaas cadeaus voor kinderen .

Duurzame Sinterklaas cadeaus waar jouw kinderen heel blij van worden

Tip 3. Kleuren met Lyra kleurpotloden

Mijn kinderen hebben heel veel getekend en gekleurd en onze Lyra kleurpotloden zijn dan ook intensief gebruikt. Echt een aanrader, je doet er zo ontzettend lang mee, verkrijgbaar in heel veel mooie kleuren , ook in goud en zilver.

Duurzame Sinterklaas cadeaus voor kinderen

Tip 4. Breien met een breivork

Mijn kinderen waren dol op hun breivork, hele bollen wol gingen er in ene middag door. Als je echte wol gebruikt kun je de koorden natvilten, daar worden ze heel stevig van. Natvilten doe je door de koorden stevig in je handen te wrijven en rollen met zeep. Het fijnste voor je handen is olijfzeep . Eerst voorzichtig wrijven en rollen en als je merkt dat de wol pakt, kun je steviger gaan rollen. De koorden gebruiken de kinderen als riem voor een hondje, als ketting, als paardentuigje. En laat ze vooral zelf hun fantasie gebruiken.

Dik acrylgaren is een goed alternatief als jouw kinderen ook niet meer kunnen stoppen, omdat het veel goedkoper is. Breien met de breivork is heerlijk rustgevend voor kinderen . Ik heb geen auto , maar hoorde van andere ouders, dat dit ook een goede bezigheid is voor kinderen op de achterbank tijdens lange autoritten.

Duurzame Sinterklaas cadeaus voor kinderen

Tip 5. Weven op een weefraam

Mijn kinderen hebben al heel jong leren weven op de vrije school, Gewoon op een stukje karton en juffie maakte dan van het weefwerkje een schildpad of kussentje voor de pop. Natuurlijk is het ook leuk dat kinderen thuis kunnen weven op hun eigen weefraam

Duurzame Sinterklaascadeaus voor kinderen

Wat geef jij jouw kinderen voor Sinterklaas ?

In hoop dat ik je in dit artikel inspiratie hebt opgedaan voor het kopen van duurzame Sinterklaas cadeaus voor je kinderen. En deze cadeaus kun je natuurlijk ook gebruiken als verjaardagscadeau of andere feestelijke gelegenheid. Ik hoop dat ik je met dit artikel een aanzet heb gegeven om na te denken over het nadenken van duurzame Sinterklaas cadeaus.

Wat geef jij je kinderen met Sinterklaas ?

Lees ook :

Beweegbare wandplaat Sinterklaas

Sinterklaas cadeauā€™s op de vrije school

Volg je mij al op Pinterest voor een dagelijkse dosis inspiratie rondom de seizoenentafel ?

Pin voor later :

Duurzame Sinterklaas cadeaus voor kinderen

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. 21 november 2023 / 09:31

  Wat een prachtige dingen zijn dit allemaal Thea! Dit vind ik echt waardevolle cadeautjes voor Sinterklaas. En die breivork vind ik heel bijzonder! Dat had ik nog niet eerder gezien.

  • Thea Bod
   Auteur
   28 november 2023 / 19:38

   Ja het zijn echt duurzame cadeaus en die breivork is echt leuk voor kinderen. Met een dikke bol wol van Action, Wibra of Zeeman heb je er geen kind aan ;-))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *