Hoe ik begon met de seizoenentafel

Het was op een zaterdagochtend en er lag een dik pak sneeuw. Met mijn oudste dochter (ze was toen 2) dik ingepakt in een skipak op de slee, ging ik naar de open dag van de vrije peuterspeelzaal.

Mijn ervaring met de Vrije peuterspeelzaal

Ik zag er best wel tegen op om naar een open dag van de Vrije School te gaan. In deze tijd kijk raadpleeg je natuurlijk eerst de website van de school, maar dat was er in mijn tijd nog niet.

Ik had me achteraf natuurlijk helemaal geen zorgen hoeven te maken. Ik werd hartelijk welkom geheten en de kruidenthee die ik nog nooit gedronken had, smaakte goed. De inrichting was sfeervol, veel hout en een schapenvacht in de stoel van de juf. Maar het allermooiste vond ik de seizoenentafel, zo ontzettend mooi dat ik meteen dacht dat wil ik ook.

Toen ik thuis kwam, zag ik toch ook wel wat praktische problemen opdoemen. En daarom besloot ik om mijn dochter toch in te schrijven bij een reguliere peuterspeelzaal.

Van reguliere naar vrije peuterspeelzaal

Ik werkte in die tijd full time en kwam sporadisch op school om te brengen en te halen. Maar wat ik dan zag, deed me verdriet, zo anders dan op de vrije school. Ik had er eerlijk gezegd spijt van dat ik mijn dochter hier ingeschreven had.

En daarom besloot ik mijn dochter van de reguliere peuterspeelzaal af te halen en naar de vrije peuterspeelzaal te brengen. Ik heb er van de overstap nooit geen spijt gehad. Daarmee wil ik natuurlijk niet zeggen , dat reguliere peuterspeelzalen minder zijn, maar de vrije school past gewoon beter bij mij.

Wat heeft de seizoenentafel mij gebracht ?

In de loop van de jaren heel veel rust en ontspanning. De seizoenentafel speelt na mijn eerste ontmoeting op de open dag , nog steeds een hele belangrijke rol in mijn leven. Sterker nog ik heb er mijn werk van kunnen maken. En ik ben me veel meer bewuster geworden van de natuur om mij heen en van de wisseling van de seizoenen.

Atelier de Vier Jaargetijden de seizoenentafel expert
Hoe mijn liefde voor de seizoenentafel begon

Handwerken kun je leren

En misschien denk je dat ik heel goed kon handwerken, nou ik moet je echt uit die droom helpen. Ik kon helemaal niet goed handwerken, en heb het ook niet van mijn moeder of oma geleerd.

Handwerken kun je leren

Nee echt , ik heb het mijzelf allemaal aangeleerd door heel veel te oefenen. In het verleden ooit 1 poppencursus gevolgd in de tijd dat ik nog geen kinderen had, maar wel een drukke baan. Ik ging iedere week met heel veel plezier naar de cursus en kwam er helemaal ontspannen vandaan. Wat ik er leerde, je gelooft het misschien niet, maar de eerste avond begonnen we alleen maar wol uit pluizen. Zo leerde ik in een heel rustig tempo mijn eerste lappenpopje maken, natuurlijk helemaal met de hand.

Hoe ik begon met het maken van seizoentafelfiguren

Mijn eerste kennismaking met de vrije school was op de open dag en toen raakte ik helemaal in de ban van de seizoenentafel. En toen mijn oudste begon op de vrije peuterspeelzaal begonnen , ben ik begonnen met het maken van seizoentafelfiguren.

Heel rustig in mijn eigen tempo, als eerste maakte ik kuikentjes van vilt die op een houten bord op de vensterbank. En natuurlijk heb ik ze nog en staan ze ook nog ieder jaar op de seizoenentafel met Pasen .

Hoe ik begon met het maken van seizoentafelfiguren
Hoe mijn liefde voor de seizoenentafel begon

Ook jij kunt jouw eigen seizoentafelfiguren maken

En als jij nu denkt , ik ben helemaal niet creatief en ik heb 2 linkerhanden. Dan kan ik alleen maar zeggen, begin gewoon , dat heb ik 25 jaar geleden ook gedaan, En ik ga je daar bij helpen. Ik heb een FB groep voor mensen zoals jij die steuntje in de rug nodig hebben en af en toe een liefdevolle schop onder je kont . Stel het niet langer uit en meld je aan bij https://www.facebook.com/groups/MaakJeEigenSeizoentafel/

Lees ook :

Hoe maak je een tricot poppenhoofdje ?

Beginnersgroep voor de seizoentafel

Volg je mij al op Pinterest voor een dagelijkse dosis inspiratie rondom de seizoenentafel ?

Pin voor later :

Hoe mijn liefde voor de seizoenentafel begon
Hoe mijn liefde voor de seizoenentafel begon

Volg:
Delen:

2 Reacties

  1. 2 maart 2021 / 11:06

    Mooi om te lezen hoe het allemaal begon bij jou! En ik vind de dingen die je maakt ook altijd prachtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *