Kabouter man en vrouw

Bijgewerkt : oktober 2019

Ik hou van kabouters op de seizoentafel en ben helemaal trots op deze kabouter man en vrouw. Ik heb de kabouters  op de foto gezet in een boom bij mij in het park en kijk ze daar nou zitten samen. 

Seizoentafelfiguren op de foto

Als ik naar deze leuke foto kijk, denk ik dat ik echt vaker naar buiten moet om mijn seizoentafelfiguren op de foto te zetten. De locatie is het probleem niet, ik woon gunstig met 2 parken om de hoek. Takken en bomen zijn er ook genoeg, maar de hondenpoep die overal ligt, echt vreselijk. ! Soms heb ik net een mooi plekje gevonden en dan waait het popje weer om. Nu ik weer een nieuwe kabouter aan het maken ben, ga ik toch gewoon weer eens een poging wagen. Niets mooier dan een kabouter in een natuurlijk omgeving op de foto te zetten.

Kabouter gemaakt van vilt
Kabouter man en vrouw

Kabouterdeurtje

Kabouters spreken tot de verbeelding en daarom kom je ze op de seizoentafel ook vaak tegen. Wist je dat je ook een kabouter deurtje van vilt kunt maken ?

Toen mijn kinderen klein waren ging ik vaak met ze wandelen in de buurt. We liepen vaak een vaste route en stopten dan bij een mooi oud statig huis met dikke boom om te kijken of de kabouters thuis waren. Soms had ik geluk dat de bewoner van het huis in zijn tuin aan het werk was. Hij vertelde aan mijn kinderen dat er echt kabouters in de oude boom woonden. Hij had ze alleen nog nooit gezien , wel gehoord. Er zat onderin die boom ook een stuk barst dat echt op een kabouter deurtje leek. Dat maakte het verhaal van de bewonder natuurlijk nog geloofwaardiger. Zo leuk om zulke mensen te ontmoeten als je met kleine kinderen aan de wandel bent.

Ook interessant :

https://atelierdevierjaargetijden.nl/2010/01/verjaardagskabouter/

https://atelierdevierjaargetijden.nl/2010/02/zing-je-mee-met-de-kabouters/

Staan er op jouw seizoentafel kabouters ?

Pin voor later :

Kabouters

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. 17 juli 2009 / 22:05

  wat een liefies ,kaboutertjes blijven tóch zó leuk !! Wat een mooi sprookjesvilt heb je er voor gekozen.
  Groetjes Monique

 2. 18 juli 2009 / 15:48

  Wat een prachtig stel is dit! Hoe krijg je die mondjes toch zo mooi? teken je of borduur je dat?

 3. Thea Bod
  Auteur
  11 augustus 2020 / 10:31

  Ja vind ik ook, het is net een kabouterechtpaar wat er al jaren woont 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *