Bijenkorf met bijtjes op de seizoentafel

Het zal je vast niet ontgaan zijn, maar het gaat niet goed met de bijenpopulatie in Nederland. Als ouder kun jij daar ook heel simpel iets aan doen. Plant bijen bloemen in je tuin of balkon of maak een bijenkorfje op de seizoenstafel. Wil jij ook wel een bijenkorf met bijtjes op de seizoentafel , lees dan snel verder !

Hoe maak je een bijenkorf op de seizoenentafel  ?

Je hebt een bolletje stevig touw en sterk naaigaren nodig, ik heb dit touw jaren geleden bij de Hema gekocht , maar het was eigenlijk te dik en ik zie het niet meer in de winkel. Ik denk dat dit sisal touw een goed alternatief is .

Je begint met een klein rondje plat rondje te wikkelen en maak over dat rondje lussen alsof je het bij elkaar moet houden. Zo draai en naai je verder  totdat je een mooie ronde bijenkorf hebt. Het touw dat ik gebruikte was erg stug en het was lastig werken. Gelukkig had ik een paar extra helpende handen om het geheel vast te houden, zodat ik het aan elkaar kon naaien. Ik heb gebruik gemaakt van een voorbeeld uit het boek de seizoenentafel  

Bijenkorf met bijtjes op de seizoentafel
Bijenkorf met bijtjes op de seizoentafel

Bijtjes op de seizoenentafel

Nu je weet hoe je een bijenkorfje maakt, wil je natuurlijk ook nog bijtjes erbij maken voor op of boven de seizoenentafel te hangen. Het is niet moeilijk maar wel heel erg leuk om deze samen met je kind(eren) te maken. Ga eerst op zoek naar elzen propjes of kleine dennenappeltjes als je grote bijtjes wilt maken.

Verder heb je nog wat gele brei wol of katoen nodig. Als je losse wol gebruikt, trek hier dan een draadje van en wikkel dat strak rondom het elzen propje of dennenappeltje.

Hele kleine vleugeltjes maak je van vloeipapier of tule. Bind de vleugeltjes met een draadje vast om het lijfje en je bijtje is klaar om te vliegen.

Zaai bloemen voor de bijen

Behalve bijtjes maken voor de seizoenstafel kun je natuurlijk nog meer doen voor de bij. Je kunt nu volop speciale bloemen voor de bijen en vlinders, zo leuk om die te zaaien of poten in jouw tuin of balkon. Kijk hoe goed mijn biologisch bloemenzaad van de Lidl het doet in mijn tuin. Volop bijen en vlinders, zo leuk, en het mooiste is , de bloemen zaaien zich zelf uit, komen ieder jaar terug !

Biologische bloemen voor bijen en vlinders
Bloemen voor bijen en vlinders

Volg jij mij al op Pinterest voor een dagelijkse dosis inspiratie rondom de seizoentafel ?

Lees ook :

Zonnebloem seizoentafelfiguur

Nachtvlinder op de seizoentafel

Pin dit artikel op jouw Pinterest voor later :

Volg:
Delen:

1 Reactie

  1. 9 juli 2017 / 10:36

    mooi bij mij de bijen koningin ( eigen ontwerp ) en het bijen lichtje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *