Het sprookje van de kikkerkoning

De Dag van het sprookje werd voor het eerst gehouden op 7 juli 2007 en vond een jaar later vervolg. De datum de zevende van de zevende verwijst naar het gebruik van het getal zeven in veel sprookjes, waaronder de Wolf en de zeven geitjes,  Klein Duimpje en de Zevenmijlslaarzen en Sneeuwwitje en de zeven dwergen.

  

De kikkerkoning op de seizoentafel 

Jaren geleden maakte ik deze Kikkerkoning  voor op de seizoentafel , van wie het ontwerp is kon ik niet meer achterhalen, misschien weet jij het wel ? Toen ik nog jong was sprak het sprookje van de kikkerkoning mij heel erg aan, inmiddels ouder , wijzer en grijzer geworden weet ik dat sprookjes niet bestaan.

Welk sprookje lees jij voor aan je (klein)kinderen ?

Waldorf nature table the frog prince
Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. 7 juli 2017 / 18:26

  Leuk hoor, ik ben dol op sprookjes šŸ™‚
  De seizoenstafel staat bij mij op het moment op een laag pitje, heb me er maar bij neergelegd.
  Je kunt nu eenmaal niet alles tegelijk.
  Groetjes Anita

 2. 15 juli 2017 / 08:21

  Anita, je kunt idd niet alles tegelijk. Een seizoentafel hoeft ook niet altijd uitgebreid, een bloemetje uit de natuur is ook mooi !

  Groet Thea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *