De zomer seizoentafel

Zomer op de seizoentafel 

Ik verzorgde jaren lang de seizoentafels bij mijn kinderen op de vrije school. Net  voor of  na  de  zomervakantie  maakte ik vaak nog even een strandtafereel met blauwe en bruine lappen, wat schelpen, bootjes en een vuurtoren. Een mooie kaart erbij en klaar was de seizoentafel voor de zomer.

Ik had er eerlijk gezegd niet zo veel mee,  een strandtafereel op de seizoentafel. Ik woon in het oosten van het land, veel bos in de buurt maar geen zee.  Het weer was er ook vaak ook niet echt na. Ik veranderde dan ook vaak meteen na de zomer vakantie het strand tafereel op de seizoentafel voor een mooi nazomers tafereel met gedroogde zonnebloemen en mooie takken uit de natuur. Daar hou ik eerlijk gezegd meer van. 

Strandtafereel op de seizoentafel  

En toen kwam die lange hete zomer van 2018 waar maar geen eind aan leek te komen. Vandaag hier nog een stralende zonnige dag met temperaturen van ruim 26 graden ! 

Gekleurde popjes op de seizoentafel  

Ik kreeg een opdracht om een strandtafereel te maken met gekleurde popjes. Omdat de school veel leerlingen heeft met een niet westerse achtergrond kwam er een vraag voor popjes met een andere huidskleur. . Heel logisch natuurlijk, en ook ik maak me hier schuldig aan  maar ik zie helaas alleen maar blanke popjes op de seizoentafel.  Vroeger zag ik regelmatig gekleurde Eskimo en indianen popjes nu bijna niet meer, waar zijn ze gebleven ?

Maak jij wel eens gekleurde popjes voor de seizoentafel ?

 
Seizoentafel zomer thematafel zomer Jaartafel zomer

Strandtafereel op de seizoentafel

 

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *