Op de seizoentafel aardbeikindje

Wat staat er op de seizoentafel ?

Ik heb een aardbeikindje van de Witte Engel gemaakt voor op de seizoentafel . In het pakket zat een lapje flanel voor de aardbeien, broekje en muts maar daar ging ik meteen de mist al mee in. Het mutsje en broekje had ik met de hand genaaid maar de stof scheurde meteen ook al had ik de stof schuin geknipt.

Mutsje en broekje van vilt 

Ik heb nu het mutsje en broekje van vilt gemaakt en de aardbeien van sprookjesvilt , deze laatste ogen nu veel natuurlijker met een puntje groen aan de onderkant.
Ik heb de 2 stukken pijpenrager met aardbeien vervangen voor 1 grote boog die je op verschillende manieren kunt gebruiken, heb in de boog ook nog een stuk bloemistendraad verwerkt, voor de stevigheid en beter buigzaam.

 

Waldorf nature table Atelier de Vier Jaargetijden

Vind jij het lastig om met flanel te werken ?

Volg:
Delen:

14 Reacties

 1. 6 juli 2010 / 17:05

  Ooh ik vind je aardbeienpeuter erg leuk. De losse aardbeitjes zijn net echt zo. Nu zal ik je vertellen dat ik aardbeienpopjes zo wie zo erg leuk vind om te zien. Ik word er in iedergeval erg blij van. Zelf werk ik het liefst met vilt.
  Groetjes Rianne.

 2. 6 juli 2010 / 18:11

  Mooi hoor en leuk dat je het zo met vilt hebt gemaakt! Ik vermijdt eerlijk gezegd ook flanel….lastige stof.
  Beterschap ook verder….ik hoop dat je weer meer kan doen binnekort.
  Liefs, Miriam

 3. 6 juli 2010 / 19:31

  Wat ellendig voor je…ik weet dat prednison vele rare bijwerkingen kan hebben. Maar ja, je moet toch íets! Gelukkig kun je je vingers weer wat beter gebruiken, dat is goed nieuws!
  En het aardbeienmeisje is echt een topper, heel mooi!

 4. 6 juli 2010 / 19:53

  Wat naar zeg! Ik vind het fijn dat het wat beter met je gaat Thea.

  Over het flanel. Ik heb nog nooit geen kleine poppjes gemaakt waar een flanel onderdeeltje bij zat maar voor andere (knuffel) poppen heb ik het wel gebruikt en het is gewoon bocht. Nu zig-zag (een wijde zig-zag)ik de randen eerst, dat vind ik fijner werken.

  Groetjes,
  Grietje

 5. 6 juli 2010 / 21:36

  Ik weet een leuk huisje voor je aardbeipopje (zie mijn weblog) Sterkte met je ziekte, vind het heel vervelend voor je, hoop dat het beter met je mag gaan!

 6. 7 juli 2010 / 07:52

  Wat een super lief meisje en die aardbeitjes erg mooi. groetjes Esther.

 7. Anoniem
  7 juli 2010 / 18:23

  Wat mooi!
  Maar oh wat naar dat je spierreuma hebt! Veel beterschap gewenst.
  Groetjes Marleen

 8. 7 juli 2010 / 19:27

  Thea, wat een geweldig aardbeipopje heb je gemaakt. Misschien met vilt zelfs mooier dan met flanel. Een dotje is het!! Zelf nog niet eerder gehad dat het flanel ging scheuren naast de naden….
  Wat vervelend zeg, al die pijn waar dan uiteindelijk spierrheuma achter vandaan lijkt te komen. Beterschap, dat je je snel beter mag voelen en dat de medicatie goed aanslaat.
  Groetjes Carla.

 9. 7 juli 2010 / 20:15

  O, Thea, wat is ze mooi geworden! Mooi met die aardbeitjes van sprookjesvilt. Wat naar dat je zo'n pijn hebt. Tja, Prednison, een paardenmiddel, mijn schoonmoeder slikt het ook en die heeft nu eindelijk eens geen pijn! Hopelijk voel je je snel beter! Lieve groetjes, Barbara

 10. 8 juli 2010 / 12:05

  Sterkte Thea, prednison is inderdaad een paardemiddel maar help vaak wel goed!
  Ik hoop dat je je snel weer wat beter zal gaan voelen!
  Je aarbeipopje is erg mooi geworden, werkelijk een schatje om te zien!
  Groetjes Corina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *